Primorci vzeli enico za končnico Lige ABA 2

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so poskrbeli za izpolnitev novega cilja v Ligi ABA 2. Po preboju v končnico so si z zmago nad Zrinjskim iz Mostarja (102:58) v sredo štiri tekme pred koncem rednega dela zagotovili prvo mesto in s tem prednost domačega igrišča v končnici regionalnega tekmovanja.

LIGA ABA 2, 18. krog, 29.1.
SIXT PRIMORSKA – Zrinski Mostar 102:58 (19:12, 33:12, 25:13, 25:21)
Sixt Primorska: Ferme 15 (5 podaj, 3 prid. žoge), Henry 12 (3 podaje), Harris 11, Čakarun 12, Kosi 2, Zupan 2, Marinković 14 (6 skokov), Hodžić, Jagodić-Kuridža 13 (10 skokov, 4 podaje), Šiško 9 (8 podaj), Glas 4, Vončina 8 (3 podaje).

V slednjo bodo napredovale najboljše štiri ekipe prvega dela. V polfinalu, ki se bo začel 22. marca na Obali, se bodo koprski tigri pomerili z ekipo, ki bo zasedla četrto mesto. Kandidatov je pred zadnjimi obračuni še kar nekaj.

Izbranci Jurice Golemca so že od prve sekunde tekme z Zrinjskim pokazali, da jih na obračunu zanima le nov regionalni uspeh, že 17. po vrsti. Po dobrih petih minutah so vodili z 12:4, prvo četrtino, v kateri je blestel Marko Jagodić-Kuridža (8 točk, 6 skokov, 2 podaji; indeks 18), pa dobili z 19:12.

V drugem delu tekme so nato košarkarji Sixt Primorske prestavili dve prestavi višje. Razigral se je Tadej Ferme, ki je v tem delu igre dosegel 13 točk in bil eden najzaslužnejših posameznikov za domače vodstvo ob polčasu z 52:24. Tudi po vrnitvi na parket Primorci niso popuščali in suvereno zaključili preizkus.

Prav Ferme je bil na koncu s 15 točkami (trojke 4:5) najboljši strelec Sixt Primorske. K svojemu izkupičku je dodal še pet podaj in tri pridobljene žoge (indeks 24). S 14 točkami mu je sledil Ivan Marinković, ki je v zadnji četrtini navdušil z nekaj atraktivnimi zaključki, 13 pa jih je ob 10 skokih in štirih podajah dodal Jagodić-Kuridža (indeks 27).

Pred koprskimi košarkarji sta sedaj dve gostovanji. V soboto bodo v Ligi Nova KBM, kjer so si že zagotovili mesto v Ligi za prvaka ter posledično v končnici bojev za državnega prvaka, ob 19. uri gostovali pri Hopsih, nov regionalni preizkus pa jih čaka v sredo v Splitu.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantov za odlično odigrano tekmo. Pokazali so zvrhano mero osredotočenosti in zasluženo zmagali. Obračun z Zrinjskim smo začeli profesionalno in z obilico energije. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so znova pričarali odlično vzdušje.”

Tadej Ferme, košarkar Sixt Primorske:
“V napadu smo bili zelo razpoloženi. V prvem polčasu tekmeci niso zadeli nobene trojke, za kar je kriva naša obramba. Iz dobre obrambe smo razvijali tranzicijsko igro, gradili rezultat, visoko prednost pa v drugem polčasu le še zadržali.”