Primorci v Črni gori lovijo polfinale Lige ABA 2

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixt Primorske bo imelo v sredo možnost, da naredi korak bližje h končnemu cilju v Ligi ABA 2, v kateri si želi napredovanja med regionalno elito. Koprski tigri bodo tedaj ob 18. uri gostovali pri črnogorskemu Lovćnu, z morebitno zmago pa bi si že zagotovili nastop v polfinalu.

V Rogaški Slatini je na sporedu slovenski derbi, na delu tudi Maj Kovačevič (KK Split).

Primorska zasedba je na dosedanjih 16 tekmah zbrala 15 zmag, na drugi strani pa se Lovćen nahaja pri polovičnem izkupičku (8-8). Slednji se na obračun podaja po štirih zaporednih regionalnih porazih, pred tem pa je zbral šest zaporednih zmag. Prva medsebojna tekma je bila razburljiva vse do konca. Nekaj sekund pred koncem je ekipi ločila le točka (75:74), na koncu pa je moštvo z Obale slavilo zmago s 77:74.

Z naskokom najboljši posameznik polfinalista minule sezone črnogorskega državnega prvenstva je 20-letni Miloš Popović. Krilni center, ki v višino meri 202 centimetra, v povprečju beleži po 17,1 točko, sedem skokov in 1,4 podaje na tekmo. S povprečnim statističnim indeksom 20,1 trenutno zaseda peto mesto na lestvici najučinkovitejših posameznikov Lige ABA 2.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Lovčen je zelo kakovostna in izkušena, ki igra zelo disciplinirano. Gostovanje v Cetinju je zagotovo eno izmed težjih v tej sezoni Lige ABA 2. Po natrpanem ritmu tekem smo imeli pred tem obračunom nekoliko več časa za pripravo na tekmece. Na tekmo se podajamo samozavestni in z željo, da osvojimo novi dve točki.”

Alen Hodžić, košarkar Sixt Primorske:
“Po sobotnem porazu v državnem prvenstvu nas čaka zahteven obračun z disciplinirano ekipo. Na tekmi bomo morali biti povsem osredotočeni. Trenerski štab nas je zelo dobro pripravil, tudi fantje pa smo pravi profesionalci.”

Liga ABA 2, 17. krog, 23.1.
Lovčen 1947 Cetinje – Sixt Primorska (18.00)