Primorci suvereni, Harris 13

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Na sobotnih tekmah drugega dela državnega prvenstva so košarkarji Sixt Primorske v gosteh premagali Hopse. V nedeljo, 3. marca bo na sporedu še zadnja tekma prvega kola, ko se bosta pomerili ekipi Rogaške in Heliosa. 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. krog, 2.3.
Hopsi Polzela – SIXT PRIMORSKA 63:81 (20:27, 10:16, 20:22, 13:16)
Jack 15 (7 skokov, Vasilić 12 (7 skokov), Burgett 9 (5 skokov); Harris 13, Hodžić 11, Čakarun (10 skokov) in Jagodić Kuridža 10
Košarkarji Hopsov so se proti Sixt Primorski ne dolgo nazaj pomerili v finalu pokalnega tekmovanja. Tokrat so v prvi tekmi Lige Nova KBM za prvaka morali priznati premoč gostov, ki so po zaslugi agresivne obrambe že v uvodnim minutah prišli do prednosti 10:3. Domači so se nato hitro približali, Milojko Vasilić je s tremi atraktivnimi potezami dvignil na noge zbrano občinstvo in znižal na 18:21 in 20:24, nato pa so Primorci dokončno prevzeli vajeti igre v svoje roke.

Na polovici druge četrtine je Tadej Ferme zadel svojo drugo trojko, po kateri je prednost gostov znašala že 15 točk (37:22). Sixt Primorska je imela ob polčasu trinajst točk naskoka, po tridesetih minutah petnajst, ob koncu pa osemnajst. Koprčani tako ostajajo neosvojljiva trdnjava za Hopse, ki so v tej sezoni izgubili vse štiri medsebojne tekme.

Domači strateg, Boštjan Kuhar, je večino tekme odigral z zgolj sedmimi igralci – med katerimi sta izstopala Donovon Matthew Jack s 15 točkami in Milojko Vasilić z 12, na drugi strani pa je Jurica Golemac v igro poslal vseh dvanajst košarkarjev. Marjan Čakarun je dosegel dvojnega dvojčka – 10 točk, 10 skokov, Žan Mark Šiško pa ga je zgrešil za las – 10 podaj, 9 točk. Lance Harris je za goste dosegel 13 točk.

Naslednjo soboto bo Sixt Primorska v vnaprej odigrani tekmi gostila Helios Sunse, Hopsi pa se bodo doma pomerili z Rogaško.

Izjavi trenerjev po tekmi
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
”Ekipo Primorske, ki je po mojem mnenju favorit prvenstva, ne moreš premagati s slabim metom z razdalje, kar je bila danes naša največja težava. Gostje so ob našem slabem metu pokrili raketo in nam preprečili igro po globini. Naši branilci niso bili razpoloženi v metu za tri točke, tu se nam je poznala odsotnost Sandija Čebularja, ki bi nam danes prišel še kako prav in upam na njegov čimprejšnji povratek na parket.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
”Čestitke našim košarkarjem za zmago. Pokazali so profesionalen pristop k tekmi in odlično obrambo. Zasluženo smo zmagali. Sedaj se vračamo domov, da nadaljujemo s trdim delom na treningih.”

Nedelja, 3. marec, ob 19:00
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

ŽE ODIGRANO
Sreda, 27. februar
KRKA : PETROL OLIMPIJA 65:70 (8:16, 18:19, 19:11, 20:24)

Mavra 13, Marinelli in Lapornik L. 9; Lapornik M. 14, Jones 12, Lorbek 11
STATISTIKA