Primorci s prvo zaključno žogo, tako kot lani odloča 4. april

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so v začetku tega tedna v domači Areni Bonifika prepričljivo dobili uvodni tekmi finalnega niza Lige ABA 2. Do napredovanja med regionalno elito jim v dvoboju z MZT Skopjem Aerodromom manjka le še ena zmaga. Serija se seli v makedonsko prestolnico, kjer bo nov obračun na sporedu ta četrtek ob 18. uri.

Primorci so drugič zapored v finalu Lige ABA 2, lani so 4.4. klonili proti Krki. Letos imajo izjemno priložnost, da prav na 4.4. pridejo med elito!

V primeru, da se na tretjem obračunu do prve zmage v nizu prebijejo makedonski podprvaki, bo četrta tekma finalnega niza v Skopju na sporedu dan kasneje ob 20.00. V kolikor tudi po štirih tekmah končni zmagovalec še ne bo znan, bo o njem odločala peta tekma, ki je predvidena za ponedeljek, 8. aprila, ob 18.00 v Areni Bonifika.

Na obeh dosedanjih tekmah so se košarkarji iz Skopja do glavnega odmora še držali v igri, po vrnitvi na parket pa so izbranci Jurice Golemca prestavili v višjo prestavo in zmagovalca praktično odločili že v tretji četrtini – na ponedeljkovi tekmi so jo dobili s 23:16, na torkovi pa s 25:14. Na koncu so slavili zmagi 93:71 in 95:72.

Sixt Primorska je v Makedonijo odpotovala v sredo, isti dan pa bo v športnem centru Jane Sandanski, ki bo tudi gostil finalni niz, zvečer opravila prvi trening.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čaka nas tretja tekma finalnega niza v štirih dneh. Tekmeci bodo isti, a pričakujem popolnoma drugačno tekmo. Ekipa iz Skopja doma namreč igra precej bolje. Morali bomo dvigniti raven osredotočenosti in obrambe, če bomo želeli zaključiti niz.”

Marko Jagodić-Kuridža, košarkar Sixt Primorske:
“Po dveh dobro odigranih tekmah v domači Areni Bonifika smo se podali v Skopje, kjer bomo skušali zaključiti finalni niz Lige ABA 2. Zavedamo se, da nam na gostujočem terenu nikakor ne bo lahko, saj tekmeci doma igrajo zelo dobro. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da se izognemo peti tekmi v Kopru.”

LIGA ABA 2, FINALE:
3. tekma, četrtek, 4. aprila, ob 18.00 (Skopje, SC Jane Sandanski):
MZT SKOPJE AERODROM : SIXT PRIMORSKA [0:2]*

* izid v zmagah finalnega niza. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.

Morebitna 4. tekma, petek, 5. aprila, ob 20.00 (Skopje, SC Jane Sandanski):
MZT SKOPJE AERODROM : SIXT PRIMORSKA

Morebitna 5. tekma, ponedeljek, 8. aprila, ob 18.00 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM