Primorci previsoka ovira za Hopse

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V tretji tekmi 7. kola Lige Nova KBM so bili igralci Sixt Primorske na tekmi v Kopru prepričljivo boljši od Hopsov iz Polzele. V soboto so igralci Šentjurja šele po podaljšku strli odpor Ilirije, Helios pa je bil boljši v gosteh pri Rogaški. V ponedeljek bo na vrsti dvoboj med Zlatorogom in Petrol Olimpijo, tekma bo predvajana v direktnem prenosu na Šport TV. Datum tekme med Šenčurjem in Krko bo znan naknadno.

Liga Nova KBM, 7. krog, 25.11.
SIXT PRIMORSKA – Hopsi Polzela 92:65 (22:18, 27:13, 23:16, 20:18)
Marinković (9 skokov) 15, Šiško (9 skokov, 11 asistenc) in Harris 13, Čakarun (8 skokov) 12; Borse (7 skokov) 14, Atanacković 13

Košarkarji Sixt Primorske in Hopsov Polzele so pred današnjo tekmo dvakrat zapored zmagali, niz zmag so na tri raztegnili Primorci, ki so na koncu vpisali visoko zmago. Primorski košarkarji so praktično vseh 40 minut držali vajeti tekme v svojih rokah. Obračun so začeli z delnim rezultatom 6:0, Hopsi so sredi prve četrtine izenačili na 10:10, stik s tekmeci pa držali še štiri minute druge četrtine (26:27). Nadaljevanje prvega polčasa je pripadlo domačim, ki so z delnim izidom 18:5 prišli do lepe prednosti. Še višja je bila v 23. minuti, ko je semafor v Bonifiki kazal 61:32, vse bolj pa je bilo jasno, da Polzelani pravih možnosti v primorski prestolnici nimajo. Razliko so izbranci Jurice Golemca znali obdržati, v težavah se niso znašli niti za trenutek. Žan Marku Šišku je do trojnega dvojčka zmanjkal en skok, tekmo je končal pri 13 točkah, 11 asistencah in devet skokih.

Koprčani bodo tekmo 8. kola igrali v soboto, 8. decembra, proti Šentjurju, Polzelani pa isti dan proti Šenčurju.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago in znova odličen pristop k tekmi. Priložnost za igro smo dali vsem našim košarkarjem, ki so bili pripravljeni za igro. Sedaj se podajamo na zaslužen počitek. Našim trem reprezentantom čestitam za vpoklic na priprave izbranih vrst in jim želim čim boljše igre. Posebna zahvala gre znova enkratnim navijačem, ki so nam znova ponesli do zmage.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Ekipa Primorske je na domačem parketu težko premagljiva, igrajo agresivno in hitro košarko. Danes so slavili povsem zasluženo.”