Primorci poraženi proti FMP-ju, Macura in Nemanič izkoristila minute

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Kopra Primorske so, kljub borbeni igri do zadnjega sodnikovega žvižga, ostali brez zmage v predmestju Beograda. Domači FMP je bil boljši z rezultatom 84:65, to je bila tudi uvodna tekma nove sezone Lige ABA!

Le dva dni po tekmi 2. kroga, 1. SKL, v sklopu katere so gostovali v Šenčurju, so koprski tigri v Beogradu otvorili sezono regionalne Lige ABA. Domači košarkarji so obračun pričeli zelo razpoloženo, saj so po sedmih minutah igre vodili z rezultatom 21:4. Po minuti odmora, klicane s strani trenerja Andreja Žaklja, so tigri prestopili v višjo prestavo in do konca prve četrtine postavili delni izid 9:2. V drugem polčasu sta bili ekipi izjemno strelsko razpoloženi. Kapetan tigrov, Luka Vončina, je v drugi četrtini zadel štiri od petih metov za tri točke in tako tigre zadržal nad gladino vode. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 54:42.

Tretja četrtina pa je, v primerjavi z drugo, imela popolnoma nasprotno narativo. Obe ekipi sta bili izjemno ne razpoložljivi, kar nakazuje tudi delni rezultat 10:9 v korist domačih košarkarjev. Domači košarkarji so v zaključku srečanja obrambo osredotočili na kapetana tigrov, kar je z odlično igro izkoristil mladi tiger Jurij Macura. Domači košarkarji se niso obrnili nazaj in suvereno zadržali vodstvo do konca srečanja, ki se je zaključilo z rezultatom 84:65.

Najboljši posameznik v vrsti tigrov je bil Luka Vončina, ki je dosegel 17 točk (50% met za tri točke), štiri podaje in pet skokov. Jurij Macura je prav tako odigral izjemno tekmo, saj je 15 točkam dodal pet skokov.

Liga ABA, 1. krog, 2.10.
FMP BEOGRAD – Koper Primorska 84:65 (25:13, 29:29, 10:9, 20:14)
Koper Primorska: Vončina 17 (4 podaje, 5 skokov), Macura 15 (6 skokov), Radulović 9 (5 skokov), Nemanič 8, Durnik 7, Kastrati 5 (3 skoke), Rojc 4 (3 podaje, 3 skoke), Hrabar, Flerin, Šuster.