Primorci po 10., vstop prost

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po reprezentančnem premoru se nadaljujejo klubska tekmovanja. Košarkarje Sixt Primorske ta četrtek čaka nov preizkus v regionalni Ligi ABA 2, v kateri si želijo nadaljevati niz neporaženosti. V Areni Bonifika bodo ob 17. uri proti beograjskemu Dynamicu lovili že 10. zaporedno zmago. Vstop bo prost!

Liga ABA 2, 10. krog, 6.12.
Sixt Primorska – Dynamic (17.00)

Dosedanje delo med regionalno druščino so koprski tigri opravili z odliko, v veliko pomoč pa so jim vselej bili glasni navijači, ki so lepo zapolnili tribune domače dvorane. Na Obali si želijo, da bi bilo tako tudi ta četrtek ter da na koncu s svojimi privrženci proslavijo izjemen uvod v Ligo ABA 2. Poleg brezplačnega vstopa so pri Sixt Primorski za vsakega navijača pripravili tudi manjše navijaško darilo.

Dynamic so košarkarski zanesenjaki, med katerimi je bil tudi znani srbski trener Muta Nikolić, ustanovili marca 2015. V debitantski sezoni je osvojil srbsko drugoligaško tekmovanje, takoj po napredovanju med domačo elito pa pokoril konkurenco v pokalnem tekmovanju. V minuli sezoni je v srbski Superligi zasedel končno šesto mesto.

V Ligi ABA 2 Dynamic, ki je eden izmed šestih srbskih prvoligašev, ki prihajajo iz Beograda, tekmuje drugo zaporedno sezono. V prvi je osvojil končno 10. mesto, pred začetkom druge pa pošteno prevetril igralski kader. Ekipo je zapustilo kar 13 košarkarjev, trenutna zasedba pa je izredno mlada, saj sta bila le dva izmed 14 košarkarjev rojena pred letom 1995.

Na dosedanjih devetih tekmah je Dynamic vpisal štiri zmage. Dve izmed njih je dosegel proti slovenskima kluboma – s 77:75 proti Helios Sunsem in z 91:74 proti Rogaški -, na domačem parketu pa po podaljšku nekoliko presenetljivo na kolena spravil tudi Sparse iz Sarajeva (79:74). V Koper prihaja po dveh zaporednih porazih – MZT je bil v Skopju po zaslugi tretje četrtine (27:18) na koncu boljši s 84:74, Borac pa je zmagal z 98:89.

Najkoristnejši posameznik beograjske ekipe v regionalnem tekmovanju je 20-letni Miloš Glišić. Krilni center v povprečju dosega 11,1 točko, 7,8 skokov, 1,6 podaje in 1,4 pridobljene žoge (indeks 17,1). Dynamic v svoji zasedbi premore tudi trenutno drugega najboljšega ostrostrelca omenjenega tekmovanja. 23-letni branilec Andreja Stevanović je zgolj na sedmih tekmah zadel že 22 trojk (22/64).

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je tekma z Dynamicom, ki ga izredno cenim. Njegova ekipa je izredno atletska, igralci pa premorejo telesno moč, s katero se nam lahko konkretno postavijo po robu. Po reprezentančnem premoru bo zelo pomembno, da se vrnemo v dober tekmovalni ritem. Pri tem bomo potrebovali pomoč navijačev, zato vabim vse, da se obračuna udeležijo v čim večjem številu ter da se na koncu skupaj veselimo novega uspeha.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Reprezentančni premor smo izkoristili za počitek in tudi dobro treniranje. Priprave na ekipo Dynamica so v polnem teku, zato verjamem, da bomo na tekmo dobro pripravljeni. V četrtek se podajamo po 10. zaporedno zmago v Ligi ABA 2. Vse navijače vabim, da nas pridejo podpreti na tribune Arene Bonifika.”

KK Sixt Primorska vse obiskovalce tekme že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčate pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 20.00. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba te ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.