Primorci ostali brez Gibbsa, FMP premočan

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po treh zaporednih zmagah v Ligi ABA so košarkarji Kopra Primorske v Beogradu priznali premoč. Kljub 31 točkam Marka Lukovića in dobri predstavi v prvem polčasu, je bila ekipa FMP na koncu boljša s 77:65.

Koprski tigri so v zadnjih treh tekmah dokazali, da so, kljub odhodu ključnih igralcev, obdržali zmagovalno mentaliteto, vendar tokrat so prikazali ravno nasprotno. Po pozitivnem začetku tekme so vodili s 7:4, vendar je sledil delni izid 14:2 v korist Beograjčanov. Slednji so, kljub blokadi in 5 zaporednih točkah Aleksandra Lazića, zadržali vodstvo do konca četrtine. Drugo četrtino je zaznamovalo veliko zgrešenih metov, vendar tudi dobra igra tigrov v obrambi, saj je FMP v 10 minutah dosegel le 10 točk. Dva prosta meta Lazića sta, 30 sekund pred iztekom prvega polčasa, Kopru Primorski prinesla težko priigrano vodstvo s 34:32.

Marko Luković je na začetku drugega dela tekme s trojko zaključil delni rezultat 7:0, vendar je domača ekipa odgovorila prav tako z delnim rezultatom 14:4, ki jih je pripeljal v vodstvo z 46:41. Tekma se je nato razživela, saj je sledila serija štirih zaporednih trojk, dve iz vsake strani. Nejc Barič je zaostanek na koncu tretje četrtine znižal na 4 točke. Po 32. minutah igre so domačini povedli z dvomestnim vodstvom, katerega so uspešno zadržali do konca tekme. Tekma se je zaključila z rezultatom 77:65.

Opaziti je bilo možno utrujenost igralcev Kopra Primorske, saj je na parket stopilo le 7 igralcev, med katerimi je Aleksandar Lazić odigral vseh 40 minut. Kljub porazu, je bil igralec tekme nedvomno Marko Luković, ki je obračun sklenil pri rekordnih 31 točkah, 5 skokih in eni podaji.
Tigri se bodo v ponedeljek, v okviru prve četrtfinalne tekme Pokala SPAR, pomerili z Rogaško. Povratna tekma bo v sredo, ob 18. uri, v Areni Bonifika.
Andrej Žakelj, trener Koper Primorske:
“Čestitke FMP-ju ob zasluženi zmagi. Tekmo smo dobro začeli, vendar sem vedel, da bo sledil padec v igri. Imeli smo le sedem igralcev, a včeraj smo na treningu ostali še brez Gibbsa. Menim, da smo, glede na trenutno stanje, odigrali zelo dobrih 25 minut. Fantje si zaslužijo čestitke. Na koncu padec koncentracije, utrujenost in zaslužena zmaga FMP-ja. Mi gremo naprej z dvignjeno glavo.”
LIGA ABA, 19. KOLO:
Sobota, 9. februarja:
FMP BEOGRAD : KOPER PRIMORSKA 77:65 (22:17, 10:17, 23:17, 22:14)
Koper Primorska: Luković 31 (5 skokov), Lazić 12 (7 skokov), Hodžić 10 (4 skoke, 3 podaje), Dimec 8 (6 skokov), Barič 4 (8 podaj, 4 skoki), Nemanič, Ciani, Kosi, Gibbs, Haskič