Primorci ne dajo 1. mesta v Ligi ABA!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixta Primorske v sredo čaka tekma osmega kola Druge divizije Lige ABA. V Areno Bonifika prihaja Zrinjski iz Mostarja, tekmo pa si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Planet 2.

 

Zrinjski Mostar je v sedmih kolih Druge divizije Lige ABA vknjižil tri zmage, štirikrat pa je moral priznati premoč svojim nasprotnikom. Zadnjo zmago so košarkarji iz Mostarja zabeležili v šestem kolu, ko so bili 15. novembra na domačem parketu s 73:64 boljši od Lovćena iz Cetinj. Takrat se je izkazal Marko Šutalo, ki je s povprečjem 13,9 točke na tekmo tudi najboljši strelec ekipe, dosegel pa je 19 točk. Minulo sredo so Mostarčani doživeli poraz na gostovanju pri Vršcu (72:80).

Zanimivo pa je, da Zrinjski, vodi ga glavni trener Hrvoje Vlašić, v tej sezoni državnega prvenstva Bosne in Hercegovine po šestih odigranih tekmah, še ne pozna poraza, in je tako na vrhu lestvice.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

„V osmem kolu Druge divizije Lige ABA v Areno Bonifika prihaja Zrinjski Mostar. Gre za zelo neugodne nasprotnike, z lepo mešanico izkušenih in mladih ter talentiranih igralcev. V tem trenutku v državnem prvenstvu Bosne in Hercegovine zasedajo prvo mesto, zato nas zagotovo ne čaka lahka tekma. Po nedeljskem porazu proti Iliriji moramo stopiti skupaj in se pred domačimi navijači pokazati v pravi luči.“

Nebojša Joksimović, igralec Sixt Primorske:

„Vemo, da Zrinjski iz Mostarja velja za zelo dobro ekipo, ki je sestavljena iz dobrih posameznikov. Naša velika želja je, da nadaljujemo z nizom zmag v Drugi diviziji Lige ABA, in da ohranimo svoje mesto na vrhu razpredelnice.“