Primorci kupili Američana

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Lance Harris, 33-letni krilni košarkar (novembra jih bo dopolnil 34), je zadnja okrepitev KK Sixt Primorska pred sezono 2018/19. Odlični 198 cm visoki Američan je poslednje tri sezone odigral v francoski prvi ligi (Chalon, Pau-Orthez), evropsko pot, potem ko je končal univerzo Kansas State, pa je pred dobrimi desetimi leti začel v Sloveniji, ko je v sezoni 2007/08 branil barve Zlatoroga iz Laškega.

Okrepitev KK Sixt Primorska je v zadnjih dveh sezonah nosila dres francoske prvoligaške ekipe ELAN Chalon, za katero je Američan v sezoni 2017/18 igral na 48 tekmah (34 v domačem prvenstvu, 14 v FIBA Champions League), v povprečju pa zbral po 12 točk, 3,2 skoka in 1,6 asistence na dvoboj, ob tem pa za dve točki metal z 42-, za tri pa s 35-odstotno natančnostjo. Oče treh otrok je v minuli sezoni 27-krat bil član začetne peterke kluba, ki je domače prvenstvo končal 12. mestu francoske lige, leto poprej pa je s to ekipo postal celo državni prvak.

Krilni košarkar sicer velja za izjemno telesno pripravljenega, znan pa je tudi po odlični obrambi ter atraktivni igri. V ta sklop zagotovo sodi tudi podatek o tem, da je Harris v leti 2010 in 2011 na grški tekmi All Star dvakrat zmagal na tekmovanju v zabijanju.

Ekipa KK Sixt Primorska za sezono 2018/19 je tako sestavljena. Od 14 košarkarjev, na katere bo članski trener Jurica Golemac lahko računal, jih ima 11 slovenski potni list. Povprečna starost moštva je 24,5 leta. V kolikor bo potrebno, lahko Tigri v svoj “brlog” pripeljejo še enega neslovenskega košarkarja (v slovenskih tekmovanjih so namreč dovoljeni štirje tujci, trenutno pa so brez slovenskega državljanstva pri Primorcih le trije posamezniki), ni pa izključeno, da se ne bo koprskemu klubu pridružil še kak domači nadarjeni mladenič.