Primorci korak do zmage proti Megi, Žaklju žal za nespametno prejeti točki

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Kopra Primorske so po podaljšku in izjemni predstavi morali priznati premoč košarkarjem Mege Soccerbet. Ekipa iz Beograda je bila, v Areni Bonifika, boljša z rezultatom 71:69.

Zadnja tekma pred reprezentančnim premorom je bila prava poslastica za košarkarske navdušence, saj smo bili deležni borbi dveh ekip, ki z različnih razlogov aspirirata za zmago. Po sedmih minutah igre je bil rezultat izenačen na 15. Do konca četrtine so tigri postavili delni izid 11:4 in tako vodili s tremi točkami prednosti. Gostje so po 90 sekundah igre rezultat izenačili, vendar domači košarkarji niso popustili in suvereno zadržali vodstvo do konca prvega polčasa. V vrstah tigrov je bil izjemno razpoložen Erjon Kastrati, ki je samo v prvem polčasu dosegel 19 točk. Koprčani so ob odhodu v garderobo vodili z rezultatom 42:37.
V nadaljevanju srečanja smo bili priča izjemno nerazpoloženi igri v napadu obeh ekip. Kapetan Luka Vončina je, v poslednjih treh minutah četrtine, dosegel vseh pet točk svoje ekipe, ki pa je bila suverena na drugi strani igrišča, saj je nasprotniku dovolila le 9 točk in posledično pred zadnjim delom tekme vodila s točko prednosti. Ekipi sta si v zadnji četrtini redno izmenjavali vodstvo in se nista oddaljili za več kot tri točke razlike. Tik pred koncem srečanja je bilo v Areni Bonifika čutiti zmagovalno vzdušje, vendar so gostje s trojko rezultat izenačili na 63 in tako izsilili podaljšek. Košarkarji Mege so dve minuti pred koncem vodili s petimi točkami prednosti, vendar je kapetan Luka Vončina s trojko tigre vrnil v igro. Mladi Jurij Macura pa, v izdihljajih srečanja, ni uspel zadržati mirne roke in posledično so tigri morali priznati grenek poraz z 71:69.
Ključen dejavnik na tekmi so bili skoki, katere so s 46:30 dobili gostujoči košarkarji. Najkoristnejša igralca v vrstah tigrov sta bila Luka Vončina, ki je 22 točkam dodal štiri podaje, in Erjon Kastrati, ki je dosegel 21 točk (19 v prvem polčasu).
Liga ABA, 8. krog, 21.11.
KOPER PRIMORSKA : MEGA SOCCERBET 69:71 (26:23, 16:14, 5:9, 16:17, 6:8)
Koper Primorska: Vončina 22 (4 podaje), Kastrati 21, Macura 8 (9 skokov), Nemanič 8, Durnik 8, Radulović 2, Hrabar, Flerin, Šuster, Benigar.
Andrej Žakelj, trener Koper Primorske:
»Čestital bi ekipi Mege za zmago, ki je bila na koncu zaslužena. Imamo grenek priokus zaradi zaključka rednega dela, kjer smo nespametno prejeli dve trojki. Ne glede na končni izid, so fantje prikazali pristop, ki na koncu pelje do kakšne zmage. A ob skrajšani rotaciji je težko zadržati koncentracijo in pokazalo se je, da nismo mogli konkurirati v skoku in mislim, da je prav skok tekmo obrnil na stran Mege. Menim, da je bila igra na nivoju kakršnega pričakujem.