Primorcem se ne gre v Čačak in v mrzli Nikšić

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V sredo v domači Areni Bonifika košarkarje Sixt Primorske čaka zadnja tekma rednega dela Lige ABA 2. Ob 18. uri bo na Obali gostovala zasedba Rogaške.

Koprski tigri so si že pred časom zagotovili pot v končnico, v katero bodo vstopili s prvega mesta, prav sredine tekme pa bodo dale ime njihovega polfinalnega tekmeca. Trije polfinalisti so namreč že znani – poleg Sixt Primorske sta to še zasedbi sarajevskih Sparsov ter skopskega MZT-ja –, za zadnje mesto v bojih za napredovanje v elitno Ligo ABA pa se potegujejo zasedbe Dynamica (Primorci so v minulem krogu izgubili ravno proti Dynamicu), Borca ter Sutjeske. Slednje pred zadnjim kolom premorejo izkupiček 12-9.

Moštvi Borca in Sutjeske se bosta v zadnjem kolu ob 20. uri merili v Čačku, medtem ko bo beograjski Dynamic istočasno gostoval pri Lovčnu iz Cetinja. Vsaka ekipa ima za polfinalno vozovnico svojo računico. Beograjsko zasedbo v končnico pelje le zmaga, a mora ob tem Sutjeska, s katero ima boljšo razliko med danimi in prejetimi koši, premagati Borac. V primeru zmage slednjega bo ta ne glede na razplet tekme v Cetinju napredoval v polfinale, saj je na medsebojnih tekmah dvakrat ugnal Beograjčane. Sutjesko v polfinale popelje le zmaga nad Borcem, a mora ob tem proti Lovčnu kloniti Dynamic.

Kdaj in kje polfinale Lige ABA2?

Prvi tekmi polfinala bosta v Kopru in Sarajevu na sporedu v sredo 20. marca. Drugi sledita štiri dni za tem, medtem ko bosta morebitni tretji odigrani v četrtek 28. marca.

Rogaška in Sixt Primorska si bosta nasproti stali četrtič v sezoni. Prvo medsebojno tekmo so na domačem parketu dobili Štajerci, naslednji dve pa Primorci. Vselej so bile tekme razburljive povsem do konca. Najboljši posameznik Rogaške v tej sezoni Lige ABA 2 je Rashun Davis. Ameriški organizator igre povprečju dosega 13,8 točk, 3,1 skok ter 4,9 podaje na tekmo.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je zadnja tekma rednega dela Lige ABA 2, ki ne bo imela večjega rezultatskega pomena. Od prvega dela tekmovanja se vsekakor želimo vsekakor posloviti z zmago. Priložnost na tekmi bomo skušali dati čim več našim fantom in se tako čim bolje pripraviti za naslednje tekme. Vse navijače vabim, da nam s tribun Arene Bonifika tudi tokrat pomagajo do začrtanega cilja.”

Tadej Ferme, košarkar Sixt Primorske:
“Z Rogaško bomo odigrali zadnjo tekmo rednega dela regionalnega tekmovanja. Tekma res da ne odloča o ničemer, a lepo bi bilo ta del tekmovanja zaključiti z zmago. Nov uspeh bi bil dobra popotnica za polfinalne obračune. Vse navijače vabim, da nas tudi tokrat podprejo v Areni Bonifika.”

Liga ABA 2, 22. krog, 13.3.
Sixt Primorska – Rogaška (18.00)