Primorcem je uspelo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

 Košarkarji Sixt Primorske so v 16. kolu Lige Nova KBM premagali Hopse s 93:83. V nedeljo, 3. februarja bosta na sporedu tekmi med Ilirijo in Šentjurjem ter Helios Sunsi in Rogaško. V ponedeljek pa se bosta v zadnji tekmi kola pomerili ekipi Petrol Olimpije in Zlatoroga, ki si jo bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV. Košarkarji Šenčurja so v že odigrani tekmi kola v gosteh premagali Krko.

Liga Nova KBM, 16. krog, 2.2.
Hopsi Polzela – SIXT PRIMORSKA 83:93 (17:23, 24:22, 17:26, 25:22)
Čebular (6 skokov) in Vasilić (6 skokov) 17, Borse 11; Harris 22 (9 skokov), Čakarun 14, Šiško 10 (9 podaj)

Čeprav so košarkarji Sixt Primorske že dlje časa zanesljivi udeleženci Lige za prvaka, so maksimalno zavzeto in motivirano odigrali srečanje proti Hopsom in prvič v zgodovini kluba zmagali na Polzeli. Hopsi so tako doživeli sedmi poraz v Ligi Nova KBM, Koprčani pa so zabeležili dvanajsto zmago. Srečanje je bilo s tekmovalnega stališča veliko bolj pomembno za Hopse, ki še nimajo zagotovljenega mesta med prvimi šestimi ekipami, vendar je bila zasedba Sixt Primorske zanje enostavno pretrd oreh. Gostitelji so vodili le enkrat, v 17. minuti pri 37:35, preostanek dvoboja pa je bil v znamenju gostov, ki so imeli dovolj razpoloženih košarkarjev, da so suvereno nadzorovali potek dogodkov.
Z 22 točkami in devetimi skoki je izstopal Lance Harris (trojke 4:7), štirinajst točk je prispeval Marjan Čakarun (5 skokov), po deset pa so jih dodali Žan Mark Šiško (9 podaj), Corin Henry (4 podaje) in Ivan Marinković. Pri domačih sta bila najučinkovitejša Sandi Čebular in Milojko Vasilić, ki sta zbrala po 17 točk in 6 skokov.
Hopsi imajo do konca še tri tekme, saj morajo odigrati še zaostalo srečanje s Krko (5. februarja), Sixt Primorska pa bo preostali tekmi odigrala doma, in sicer proti Šentjurju in Krki.

Izjavi trenerjev po tekmi
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
”Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so s pristopom v obrambi in svojo igro pokazali, kako se bori za barve svojega kluba. Mi smo pokleknili v obrambi, storili veliko napak zaradi slabe komunikacije in izredno slabo metali za tri točke. Gostom vse čestitke za zasluženo zmago.’’
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
‘’Čestitke fantom za zmago. Tekma nam resda ni prinašala ničesar, a odigrali smo jo, kot da je naša zadnja. Čestitke Hopsom za dobro predstavo.’’