Pričenja se Poletna liga v Las Vegasu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Danes zvečer po našem času se bo pričela vsakoletna Poletna liga v Las Vegasu. Poletno tekmovanje, namenjeno dokazovanju mladih igralcev, bo letos posebej zanimivo za neameriške gledalce zaradi sodelovanja reprezentanc Hrvaške in Kitajske.

Slovenski gledalci bodo najbolj pozorni na tekme Denver Nuggets, na seznamu katerih sta dva slovenska košarkarja, in sicer Vlatko Čančar in Martin Krampelj. Prvi je bil lansko leto izbran na naboru s strani koloradske franšize, Krampelj pa ni bil med izbrano šestdeseterico, kar pa ne pomeni nujno, da bo ostal tudi brez priložnosti v ligi NBA.

Nuggetse čakajo štirje dvoboji, prvi že v noči na soboto proti Phoenix Suns. Štirim tekmam rednega dela bo sledilo še tekmovanje na izločanje. Minulo leto so naslov osvojili LA Lakersi.

Hrvaška je v Las Vegas pripeljala mozaik raznolikih košarkarjev, med njimi pa so trije takšni, ki so služijo kruh v Sloveniji, in sicer Marjan Čakarun (Sixt Primorska), Ivan Ramljak (Krka) in Roko Badžim (Olimpija). V njihovih vrstah pa ni Luke Šamanića. Še do nedavnega član Olimpije, je tudi uradno postal košarkar San Antonio Spurs, v sivem dresu pa je pred prihodom v Las Vegas že odigral prve tri tekme na Poletni ligi, ki je potekala ta teden v Utahu.

Šamanić je kot prva izbira Spursov na letošnjem naboru, kjer je bil skupno izbran kot 19., dobival zajetno minutažo. V prvem srečanju  s Cavaliersi je v 22-ih minutah dosegel 11 točk in 7 skokov, še dve minuti več je dobil proti Grizlijem, to je srečanje je končal z devetimi točkami in štirimi skoki. Zadnjo tekmo proti Utah Jazz je počival.