Pri Olimpiji razmišljajo tudi o novem trenerju in vrnitvi Zorana Dragića

Rubrika: Eurocup

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. krogu EuroCupa doma s 83:88 klonili proti Bešiktašu. V tej evropski sezoni zmage zmaji še nimajo, prihodnji teden, 27.12., v gosteh proti Prometeju.

“Seveda nihče ni pričakoval, da bomo imeli v EuroCupu tako negativen izid. Po drugi strani imamo dobrega v ligi ABA. To sicer ni nadomestilo. Seveda nismo zadovoljni in srečni. Normalno je, da razmišljaš, če bi lahko drugi trener nekaj spremenil, a v takšne odločitve ne hitimo, temveč iščemo najboljše rešitve. Simone je naš trener in ima podporo kluba. Neke stvari bodo morale biti boljše, v tem pogledu trenutno ničesar ne moremo izključiti, a trenutno stojimo za njim,” je po sinočnji tekmi pokala EuroCupa za Sportklub povedal direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec.

Italijanski strateg 54-letni Simone Pianigiani je prišel v klub letos poleti. Ali je bil izrecna želja športnega direktorja Vlada Ilievskega, ni povsem jasno. Ni izključeno, da je bila pogodba s Pianigianijem podpisana, še predno je Ilievski postal športni direktor. Italijan, ki je v svoji karieri deloval doma (po šest naslovov italijanskega državnega in pokalnega prvaka) in na tujem (Izrael, Turčija), preizkusil se je tudi na Kitajskem, ima čvrsto pogodbo. O prekinitvi, tako je soditi iz besed direktorja, ki je govoril za Sportklub ne razmišlja: „Naš trener ima pogodbo in kot pri vsakem igralcu, jo moramo spoštovati. Če se odločimo za prekinitev, moramo izplačati vse, kar smo podpisali, razen, če bi se dogovorili drugače. Vemo, da smo finančno letos v nekakšni prehodni sezoni,“ je jasen Užbinec.

Poleti je dala Cedevita Olimpija vedeti, da na Zorana Dragića in Alena Omića ne računa več. Omić si je našel nov klub, Dragiću se nikamor ne mudi, ima pogodbo. V Stožicah so minule tedne celo razmišljali, da bi ga vrnili v člansko ekipo. „Tudi o tem smo razmišljali. Težko zdaj rečem, poskusili bomo najti rešitev. Ne gre za to, da ga ne bi želeli, temveč je bila motivacija finančne narave,“ še pove Užbinec za Sportklub, kjer je na voljo celoten pogovor.