Prestavljena tekma Miamija, huda poškodba Bogdanovića

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Težave z okužbami v NBA ekipah so vedno večje in imajo vedno večji učinek na samo ligo. Tako je prišlo že do druge prestavljene tekme, tokrat med Bostonom in Miamijem. Po protokolih lige NBA mora ekipa za vsako tekmo zagotoviti najmanj 8 igralcev (od skupno 17-ih, ki so pod različnimi tipi pogodb v določenem klubu). To je sicer Bostonu uspelo, čeprav se seznam poškodovanih in zaradi covid varnostnega protokola iz dneva v dan veča. Ni pa na drugi strani uspelo Miamiju zagotoviti osem igralcev, ker naj bi prišlo do pozitivnega testa pri Averyju Bradleyu, ki je sicer igral na zadnji tekmi proti Washingtonu, niso pa pravočasno bili analizirani podatki sledenja stikov igralcev, da bi se lahko potencialno ‘nevarni’ igralci osamili od ekipe.

Prva tekma je bila prestavljena na začetku sezone, 23.12., ko Houston ni mogel zagotoviti osem zdravih igralcev za tekmo proti Oklahomi. Po poročanju ESPN-a liga NBA za zdaj še ne razmišlja o prekinitvi lige, čeprav naj bi klubi pritiskali, da bi se liga ustavila za vsaj en teden.

Novo okužba imajo potrjeno tudi v ekipi Dallasa, ki bo tako poleg že treh manjkajočih igralcev (Brunson, Richardson in Finney Smith) verjetno nekaj časa tudi brez Maxija Kleberja, čeprav je zaenkrat za naslednjo tekmo z New Orleansom pri njegovem statusu še oznaka vprašljiv.

 

V senci boja z okužbami tekme seveda potekajo naprej. Žal pa praktično vsak dan poročamo tudi o novih poškodbah. Tokrat se je poškodoval Bogdan Bogdanović, velika okrepitev Atlante pred to sezono. Kako resna je poškodba desnega kolena, bodo sicer pokazale preiskave, trener Atlante pa je dejal, da bo Bogi z igrišč odsoten kar nekaj časa.

 

Denver je na gostovanju v New Yorku gladko zmagal, Nikola Jokić je dosegel 22 točk, 10 skokov in 5 asistenc, Vlatko Čančar pa je v slabih treh minutah zbral en skok.

Prvaki so brez večjih težav premagali Houston. Anthony Davis je dosegel 27 točk, še največ pa se je po tekmi govorilo o izključitvi DeMarcusa Cousinsa po nešportni osebni napaki nad LeBronom Jamesom.

Mestni tekmeci prvakov so doma v tesni končnici premagali Chicago, potem ko je Zach Lavine, ki je pred tem dosegel 45 točk (in 10 trojk!), zgrešil trojko za podaljšek. Paul George je dosegel 28 točk, 7 skokov in 9 asistenc.

 

V vrste Brooklyna se je vrnil Kevin Durant in dosegel 36 točk in 11 skokov, kar pa ni bilo dovolj za zmago doma proti Oklahomi, za katero je Gilgeous-Alexander dosegel 31 točk.

Liga NBA, 10.1.

Miami – Boston prestavljena tekma

Utah – Detroit 96:86

Chicago – LA Clippers 127:130

Oklahoma – Brooklyn 129:116

Denver – New York 114:89

LA Lakers – Houston 120:102

San Antonio – Minnesota 88:96

Toronto – Golden State 105:106