Presenečenje iz Brooklyna – Nash imenovan za glavnega trenerja!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Steve Nash, legendarni kanadski branilec, ki je pustil izjemen pečat v ligi NBA, med drugim je bil tudi dvakratni zaporedni najkoristnejši igralec rednega dela, je bil nekoliko presenetljivo imenovan za novega glavnega trenerja ekipe Brooklyn Nets. S klubom, ki bo imel naslednjo sezono šampionske ambicije, je podpisal štiriletno pogodbo.

 

Običajno se pred tovrstnimi podpisi pojavijo vsaj določene govorice, tokrat pa se res zdi, da so pri Brooklynu uspešno prikrivali, da si želijo za glavnega trenerja Nasha, za katerega bo to sploh prva trenerska izkušnja. Pred imenovanjem so se kot glavni kandidati omenjali Ty Lue, Mark Jackson in Sam Cassell.

O Nashu ima izjemno visoko mnenje prvi zvezdnik moštva, Kevin Durant, ki je z njim dve sezoni sodeloval v Golden Statu, kjer je Nash deloval kot svetovalec.

Nashu je čestital klub, kjer je pustil največji pečat, Phoenix Suns, kjer je pod mentorsko okrilje na začetku njegove kariere vzel tudi Gorana Dragića:

 

Poleg čestitk z različnih koncev lige NBA je bilo imenovanje deležno tudi nekaj kritik, med drugim tudi enega glavnih ameriških športnih komentatorjev Stephena A. Smitha, ki je imenovanje označil kot ‘beli privilegij’.