Prepričljiv poraz Dallasa, prvaki pokazali svojo moč proti Denverju

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas in Golden State sta prvega od dveh zaporednih obračunov v Dallasu ob polčasu končala z rezultatom, s katerim se konča marsikatera evropska tekma – 76:74. Dallas je dosegel za franšizo rekordnih 15 trojk, Luka Dončić je samo v tem obdobju dosegel 23 točk.

V drugem polčasu so gostje nadaljevali v podobnem napadalenm ritmu, Dallasu pa se je met ustavil in razlika je začela naraščati. Že v tretji četrtini je Golden State povedel za 15, v začetku zadnje pa so rezervisti gostov kmalu povišali na razliko, večjo od 20 točk, in nosilci Bojevnikov v tem obdobju sploh niso več stopili na parket do konca tekme.

Dallas je tako doživel poraz na prvi od sedmih zaporednih domačih tekmah, ob izrazito slabi obrambi pa še posebej bode v oči, da so bili gosti praktično brez centrov, najvišja igralca sta Wiggins in Oubre z 201 centimetrom, pa so bili domači vseeno slabši v skoku (45:42 za Golden State), v raketi pa so dosegli 18 točk manj (36:54). Golden State je v vsaki četrtini presegel mejo 35 točk.

Težka lekcija za nas,’ je po tekmi priznal trener domačih Carlisle, trener gostov Kerr pa tekmo opisal ‘kot bi igrali na poletni ligi‘.

Luka Dončić je skupaj dosegel 27 točk, imel je še 6 skokov in 6 podaj, toda tudi 5 izgubljenih žog. Porzingis je dosegel 25 točk. Na drugi strani je Kelly Oubre Jr. dosegel rekord kariere, 40 točk, Steph Curry pa je dosegel 28 točk. Draymond Green je ob enasjtih točkah podelil 15 asistenc, največ zanj v tej sezoni.

Oslabljeni Portland presenetil Philadelphio

Philadelphia je na domačem parketu izgubila proti Portlandu, ki je tako končal niz štirih zaporednih zmag domačinov, čeprav je Joel Embiid že v prvem polčasu dosegel več kot 30 točk, samo v drugi jih je dosegel 25, na koncu tekme pa končal pri številki 37. Na drugi strani je za Portland Trent Jr. dosegel 25 točk, Anthony 22. Za Portland zaradi poškodb niso igrali Lillard, Jones Jr., McColum, Nurkić in Collins. Za domače ni igral Ben Simmons.

Prvaki z lahkoto čez Denver

LA Lakers so doma v drugem polčasu strli odpor Denverja in prepičljivo slavili. Tekma se je prelomila v trtji četrtini, ki so jo prvaki dobili z delnim rezultatom 15:0.

LeBron James je vpisal drugega trojnega dvojčka v sezoni, dosegel je 27 točk, 10 skokov, 10 asistenc. Dennis Schroeder je dosegel 21 toč. Za Denver je Jamal Murray dosegel 20 točk, Nikola Jokić, ki so ga domači odlično pokrivali, je dosegel 13 točk, 10 skokov in 6 asistenc. Ob koncu tekme je priložnost dobil tudi Vlatko Čančar, v statistiko je vpisal en skok.

 

Liga NBA, 4.2.

Utah – Atlanta 112:91

Golden State – Dallas 147:116

Portland – Philadelphia 121:105

Houston – Memphis 115:103

Denver – LA Lakers 102:105