Prepelič vendarle do konca sezone pri Olimpiji?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Kot smo poročali že včeraj, bi se kaj hitro lahko zgodilo, da Klemen Prepelič (191 cm, 1992) okrepi Union Olimpijo. Prišlo je tudi do rahlega preobrata, kajti Bistričan naj bi kmalu s klubom sklenil sodelovanje do konca sezone in ne le z odprto pogodbo, kot smo uspeli izvedeti.

foto: union olimpija
foto: union olimpija

Za Prepeličem je sila neprijetna izkušnja pri Banvitu, ki bo epilog dobila na razsodišču BAT, zato je v zadnjih tednih 22-letnik pospešeno iskal novega delodajalca. Če so sprva informacije merile na odprto pogodbo po vzoru Mirze Begića, ki za Ljubljančane nastopa brezplačno, pa naj bi “Prle” zdaj podpisal pogodbo do konca sezone 2014/15.

Konkurenca na “dvojki” bo ostra

Aleša Pipana v primeru realizacije posla, zgodila naj bi se kmalu, čaka težka naloga, saj bo moral minutažo na igralnem položaju visokega branilca razdeliti na štiri košarkarje – poleg Prepeliča bi imel v kadru še Sasuja Salina, Gregorja Hrovata in Paola Marinellija, ki ga letos bolj koristi na tem igralnem mestu. Bo pa Prepelič imel konkurenčno prednost napram Fincu in Hrvatu, saj bo Union Olimpija v državnem prvenstvu morala izpolniti kvoto slovenskih košarkarjev.