PREPELIČ: “Smo utrujeni, a mislim, da smo ena bolje fizično pripravljenih ekip, verjetno pa je naša želja po kolajni največja in kemija v naši ekipi bo dodaten plus!”

Rubrika: Reprezentanca

Po porazu v polfinalu olimpijskih iger bo še bolj od taktične priprave na naslednjega tekmeca naloga strokovnega štaba psihološki vidik. Na olimpijskem krstu imajo namreč slovenski košarkarji še vedno možnosti za zgodovinsko kolajno. Bronasto bodo lovili v soboto ob 13. uri po slovenskem času proti Avstralcem.

OLIMPIJSKI IGRE V TOKIU (Saitama Super Arena)

Tekma za 3. mesto:
Sobota, 7. avgust, 2021, ob 13. uri po slovenskem času

SLOVENIJA – AVSTRALIJA (prenos na TV Slovenija 2)

Tradicija nastopov na olimpijskih igrah je na strani Avstralcev, saj so na največjem športnem dogodku že štirikrat zasedli četrto mesto. V slovenskem taboru upajo, da se bo ta tradicija nadaljevala tudi v Tokiu.

MEDSEBOJNE TEKME SLOVENIJE IN AVSTRALIJE 4/2
Liudžov, 29. julija 2010, pripravljalna tekma: 63:77
Liudžov, 1. avgusta 2010, pripravljalna tekma: 71:60
Istanbul, 5. september 2010, osmina finala SP 2010: 87:58
Las Palmas, 30. avgust 2014, 1. kolo SP 2014: 90:80
Laško, 3. avgust 2015, pripravljalna tekma: 79:70
Stožice, 4. avgust 2015, pripravljalna tekma: 51:66

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Avstralci so bili do polfinala neporaženi. Pokazali so zelo veliko, proti ZDA odlično odigrali polčas, vodili tudi za 16 točk. Gojijo poletno igro, agresivno v obrambi in hitro v napadu. Veliko mečejo za tri, ogromno se vrti okoli Patricka Millsa, ki bo kar izziv za nas. Imajo veliko izkušenih igralcev, ki imajo izkušnje z vseh velikih tekmovanj, lige NBA in evrolige. Tudi oni imajo veliko motivacijo, saj do zdaj še nimajo kolajne na olimpijskih igrah.”

Klemen Prepelič, slovenski reprezentant:
”Ker ne igra Aaron Baynes, so veliko izgubili v skoku, kjer smo zelo suvereni. Pridobili pa so na tranzicijski igri. Vsa njihova igra se sicer vrti okoli Pattyja Millsa, a verjamem, da imata Jaka Blažič in Aleksej Nikolić še ogromno moči in želje, da pokažeta, iz kakšnega testa sta. Smo utrujeni, a mislim, da smo ena bolje fizično pripravljenih ekip, verjetno pa je naša želja po kolajni največja in kemija v naši ekipi bo dodaten plus.”