Preobrat: Zaključni turnir Evrolige v Kölnu

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

V zaključku koledarskega leta 2018 je v tujih medijih odjeknila novica, da se bo zaključni turnir najboljše četverice v evroligaški sezoni 2019/2020 odvijal v Atenah, a temu vendarle ne bo tako. Včeraj, v sredo, je bil za gostitelja Final Foura potrjen Köln.

Preden se je govorilo o O.A.K.A. Areni, se je za možnega gostitelja omenjal tudi Pariz, a na koncu so se tako Grki kot tudi Francozi obrisali pod nosom. Najboljša štiri moštva v evroligaški sezoni 2019/2020 bo imela čast gostiti Lanxess Arena v Kölnu.

Dvorana, ki je odprtje doživela leta 1998, v prvi vrsti služi kot dom hokejskega kluba Kölner Haie, v njej pa se odvija tudi ogromno koncertov. Ima maksimalno kapaciteto okoli 20.000 obiskovalcev in velja za četrto največjo dvorano v Nemčiji.

Ponosni smo, da za novo desetletje odprli v Kölnu in tako Evroligo predstavili novim navijačem. Po Pragi leta 2006, Parizu leta 2010 in Londonu leta 2013, je Köln novi novinec med gostitelji največjega košarkarskega dogodka na tej celini. Ob tem ne bi mogli izbrati boljše dvorane oz. boljšega in živahnejšega prizorišča, kamor bodo na zaključni turnir pripotovali navijači z vsega sveta,” je svoje navdušenje izrazil glavni mož Evrolige Jordi Bertomeu.