Prej kriza, zdaj zmaji kopičijo organizatorje igre

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Na položaju organizatorja igre se je Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana okrepil z Bobanom Tomićem, ki bo zeleno-beli dres nosil do zaključka tekmovalne sezone 2018/19.

foto: KZS

Boban Tomić je nova okrepitev Petrol Olimpije na igralnem položaju organizatorja igre. 30-letni Ljubljančan, otrok ljubljanskega moštva, je zeleno-beli dres že nosil v tekmovalni sezoni 2005/06, ko je nastopal za drugo člansko moštvo, takratno Union Olimpijo mladi. Tomić bo ekipi aktualnih državnih prvakov v tekmovalni sezoni 2018/19 na pomoč priskočil v državnem prvenstvu, kjer je v svoji karieri že pustil pečat.

Večkratni najkoristnejši igralec kola državnega prvenstva je v Sloveniji nosil dres Postojne, Hrastnika, LTH Castingsa, Rogaške in novomeške Krke, za katero je v sezoni 2015/16 nastopal tudi v Ligi ABA in v povprečju dosegal 4,1 točko, 1,5 podaje in 1,4 skoka v 13,5 minutah na tekmo. Prav v dresu novomeškega moštva je v tej isti sezoni nazadnje nastopal tudi v slovenskem državnem prvenstvu in na desetih tekmah dosegal 7,0 točke, 2,6 podaje in 2,4 skoka v malo več kot 18 minutah na tekmo.

Sledil je odhod na Slovaško, kjer je med letoma 2016 in 2018 najprej nosil dres Riekerja iz Kormana, tekmovalno sezono 2018/19 pa začel v Levicah. Na Slovaškem je Tomić v tej sezoni zaigral na petih tekmah Pokala Alpe Adria in 22 tekmah slovaškega državnega prvenstva. V slednjem je na parketu v povprečju preživel 27,0 minut na tekmo, dosegal pa 10,6 točk, 5,4 podaje in 2,3 skoka na tekmo, v mednarodnem pokalu pa je v 23,2 minutah 5,6 točkam dodajal 5,4 podaje in 2,0 skoka na obračun.

Tomić je v preteklosti nosil tudi dres slovenske moške članske A in B reprezentance. Na večni lestvici strelcev slednje je trenutno s 33 točkami na 16. mestu. Leta 2015, ko se je mudil na pripravah za A reprezentanco, je zaigral na treh pripravljalnih tekmah, ni pa se mu uspelo prebiti med dvanajsterico, ki je zaigrala na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in v Franciji.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»V Petrol Olimpijo se vrača še en otrok ljubljanskega kluba! Boban Tomić je svojo kvaliteto že dokazal tako na slovenskih, kot tudi na tujih košarkarskih parketih, nenazadnje pa je bil tudi del obeh slovenskih reprezentanc v članski konkurenci. Na položaju organizatorja igre bo Boban priskočil na pomoč v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, s svojimi izkušnjami pa bo prav zagotovo eden izmed ključnih posameznikov našega moštva. Ekipi se je pridružil, da ji pomaga doseči zastavljene cilje.«

Boban Tomić, igralec Petrol Olimpije:
»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Petrol Olimpiji. Ljubljana je moje mesto, tu je moj dom in vem, kaj pomeni igrati za največji slovenski košarkarski kolektiv. Ekipa je zelo nadarjena, sam bom napravil vse, kar je v moji moči, da v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju dosežemo vse zastavljene cilje.«