Predsednik Matej Erjavec potrdil: Dikaiulakos ostaja selektor

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v 3. krogu evropskega prvenstva (skupina C) v Ljubljani izgubila s Francijo z 68:73 (14:15, 39:36, 51:54). To je bil tretji poraz v treh tekmah naših članic, ki se tako poslavljajo od evropskega prvenstva, ki ga Slovenija soorganizira skupaj z Izraelom.

Je pa Tilen Jamnik, novinar Rtvslo.si, na na Twitterju objavil, da bo grški strokovnjak Georgios Dikaiulakos Slovenijo vodil tudi v nadaljevanju. Pred njim so nove kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih pa bo Slovenija prav zaradi slabega rezultata na domačem EP-ju imela slabše izhodišče oz. težji žreb. Da Grk ostaja selektor, je Jamniku potrdil predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

Slovenija je nastopila na svojem 4. evropskem prvenstvu. Leta 2017 je bila 14., za tem pa dvakrat 10. – 2019. in 2021. Letos bo vnovič 14., kar je precej manj, kot smo pričakovali, upali in si želeli. Nenazadnje smo prvenstvo gostili doma, tekmovanje pa bi moralo biti krona ene krasne generacije, sprevrglo pa se je žal v vse prej kot kaj takega… Na koncu bo posledice nosila ženska košarka…