Predsednik Erjavec že nagovarja Zdovca

Rubrika: EuroBasket 2015

Slab teden je minil od konca evropskega prvenstva, ki je Sloveniji prinesel izpad že v osmini finala. Latvija je predčasno domov poslala reprezentanco Jureta Zdovca.

1409_erjavec_zdovc

Pogodba potekla

»Jure Zdovc je imel pogodbo sklenjeno še pred časom, ko sem prišel na zvezo, za dve leti plus eno leto. Torej, ob morebitni neuvrstitvi v kvalifikacije za olimpijske igre mu pogodba poteče,« je za TV Slovenija v oddaji Športni izziv povedal predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

Predsednik zveze je razkril, da se je z Zdovcem dvakrat sestal. »Resno sva se pogovarjala za delo naprej,« je poudaril Zdovc, potem pa dal vedeti, da bo potrebno analiza dela za nazaj in vizija za naprej.

Smola na Poljskem

Spomnimo – Zdovc je reprezentanco vodil v dveh ciklusih. Leta 2009 je na EP zasedel 4. mesto, lani na SP 6., letos pa je izpadel v osmini finala. Na vsakem od tekmovanj je imel po imenih slabšo reprezentanco. Na Poljskem pa je imel trikratno smolo – Matjaž Smodiš je bil poškodovan, Beno Udrih se je poškodoval na zadnji pripravljalni tekmi v Nemčiji (in si iz svojega žepa v Nemčiji tudi plačal pregled z magnetno resonanco), težave z zdravjem pa je imel tudi Goran Dragić.