Predsednik CSKA sanja o osvojitvi Evrolige z dvanajstimi Rusi

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Presednik moskovskega CSKA-ja Andrej Vatutin se je pred novo sezono obrnil proti prihodnosti oziroma bolje rečeno preteklosti kluba iz ruske prestolnice, potem ko je v nostalgičnem pogledu nazaj izrazil upanje, da bi CSKA lahko kdaj osvojil titulo prvaka Evrolige z dvanajsterico ruskih košarkarjev.

“Spominjam se velikega navdušenja, ko so Jevgenij Kisurin, Vasilij Karasev, Sergej Panov, Nikita Morgunov igrali za moštvo. Vsaka tekma je bila kot praznik. Časi so se spremenili, klubi so postali profesionalni, zasebni in imajo nalogo, da zmagujejo turnirje. Da bi dosegli te cilje, vabijo najboljše igralce. En dan bi rad osvojil Evroligo z dvanajstimi Rusi.”

Igralci o katerih govori Vatutin so večinoma nastopali v devetdesetih – drugače povedano, Vatutin se nostalgično spominja svojih mladostnih dni, saj je sam rojen leta 1976, približno kot te ruski košarkarji. Vatutin je seveda po razmisleku dejal, da ve, da gre za pobožno željo, saj te dni še ruska reprezentanca sprejema tujce, kako tega torej ne bi počel klub kot CSKA. Zaenkrat gre njegovemu moštvu sicer povsem dobro, nenazadnje se podajajo v novo sezono evropske košarke kot branilci naslova, število Rusov v prvi ekipi pa se giba okoli 5 do 6.