Predrag Milović napisal knjigo, izkupiček v dobrodelne namene

s kategorijo
Novice
.

Če ima kdo dar za pisanje in mu ne manjka prigod, je to zagotovo Predrag Milović, ki danes vodi košarkarski klub PVC Nagode Postojna. V teh dneh pa je v njegovem rodnem mestu Bar pri založbi Mediteran Multimedia izšel Milovićev prvenec, ki nosi naslov “Košarkaške i druge priče“.

Izjemen trojec

Ni prvič, da Milović piše. Nenazadnje je bil tudi bloger in kolumnist našega portala Kosarka.si, njegovi zapisi pa so bili brani in iskani na spletu. Ob njem sta med pisci navduševala še Klemen Kladnik in Igor Đurović!

V svojem literarnem prvencu se spominja začetkov košarke v Baru, dodaja številne anekdote in podatke ter zapise iz dnevnika, ki ga je vodil vsa ta leta.

Konkretna kariera

Milović je s trenerstvom začel v rodni Črni gori, od leta 1989 pa živi in dela v Sloveniji, preizkusil se je tudi v Siriji in na Kosovu. S košarko je začel v ekipi Mladost, kjer je igral med letoma 1974 in 1978. S trenerstvom je začel v Baru, sprva je vodil žensko ekipo Mladost, z ekipo je bil pokalni in republiški prvak Črne gore. Kranjski Triglav je popeljal v 1. B Ligo v Jugoslaviji, pečat je pustil v Idriji, Novi Gorici, Novem mestu, Laškem, na Polzeli, v Grosupljem. Z ekipo Ježice je bil državni in pokalni prvak Slovenije.

Denar od prodaje knjige Milović podarja ljudski kuhinji v Baru!