Pred prvim ABA2 turnirjem ostajamo pozitivni, tako in drugače

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Vse ekipe, ki se odpravljajo na Zlatibor, na prvi turnir Lige ABA 2, so morale opraviti testiranje na novi koronavirus, in nič drugače ni bilo s Helios Sunsi. Radi bi rekli, da je testiranje pokazalo, da bodo trenerju Dejanu Jakari na voljo za igro vsi košarkarji, a žal ni tako. Domžalčani bodo namreč v Srbiji zaigrali v močno okrnjeni zasedbi.

Helios v Ligi ABA2, prvi del mehurčka:

9.11.
Helios Suns – Mladost Zemun (17.00)

12.11.
Helios Suns – Spars (13.00)

16.11.
Helios Suns – Gorica (13.00)

18.11.
Helios Suns – Zlatibor (21.00)

Po prvem testiranju, ki so ga Helios Sunsi opravili v petek, doma ostajajo štirje košarkarji in en član štaba. Še eno testiranje Domžalčane čaka ob prihodu v hotel na Zlatiboru. Ob vseh odsotnih bo trener Dejan Jakara verjetno najbolj pogrešal prvega organizatorja igre Daniela Vujasinovića, ki je po prvotni potrditvi okužbe sicer že opravil z desetdnevno karanteno, a so testi pokazali nadaljnjo prisotnost virusa v telesu. Prisilno doma ostajajo tudi Gezim Morina, čigar odsotnost se bo močno poznala v igri pod obročem, mlada Bine Prepelič in Anej Orel, ter tehnični asistent Aleš Erjavšek. Vsi so sicer brez bolezenskih znakov, jih pa kljub temu zdaj čaka 10 dni samoizolacije, z morebitnimi vmesnimi testiranji.

Domžalčane na prvem turnirju Lige ABA 2 čakajo štiri tekme. Jutri, 9. 11., se bodo pomerili z Mladostjo iz Zemuna (Srb), v četrtek, 12. 11., jih čaka obračun s Spars Realway iz Sarajeva (BiH), v ponedeljek, 16. 11., bo njihov nasprotnik Gorica (Hrv), za konec turnirja pa v sredo, 18. 11., sledi še obračun z domačim Zlatiborom. Vse tekme Helios Sunsov si boste lahko ogledali v neposrednih TV prenosih na Arena Sport!

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čeprav smo imeli nekaj težav s sestavo treningov v zadnjem času, pa na turnir odhajamo taktično dobro pripravljeni. Čakajo nas močni nasprotniki, a verjamemo, da se lahko zoperstavimo vsakomur. Žal mi je, da ne bomo v popolni zasedbi, a tako pač je letos, na to se bomo morali navaditi.”