Pred Gruzijo slovenski reprezentant na glas: “Lahko pa igramo še veliko bolje!”

Rubrika: Reprezentanca
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je s sobotno zmago proti Venezueli uspešno prebila led na letošnjem svetovnem prvenstvu. V ponedeljek ob 13.30 uri proti Gruziji. Prenos na Šport TV.

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

SKUPINA F, 2. kolo

Ponedeljek, 28. avgust 2023

Okinava – Okinava Arena, ob 13.30 po slovenskem času

GRUZIJA : SLOVENIJA – prenos na Šport TV

Na tekmi z Venezuelo so Slovenci upravičili vlogo favorita. Z razigranim napadom so varovanci selektorja Aleksandra Sekulića dosegli 100 točk, a po tekmi drug za drugim samokritično izpostavljali napake, ki so se jim pripetile v dvoboju. Še posebej v obrambnih nalogah v prvem polčasu.

Po uvodni slovenski zmagi proti Venezueli je bolj ali manj jasno, da bo prav ponedeljkova tekma proti Gruziji odločala o prvem mestu v skupini F. Gruzija je namreč v svojem prvem nastopu premagala Zelenortske otoke s 85:60, ob številnih robustnih in visokih igralcih pa izstopa njen prvi zvezdnik Tornike Šengelia, ki je nastopal v ligi NBA (Brooklyn Nets, Chicago Bulls) ter najmočnejših evropskih klubih (CSKA Moskva, Baskonia Vitoria, Virtus Bologna).

Slovenija in Gruzija sta odigrali štiri medsebojne tekme. Vse so pripadle slovenski izbrani vrsti. Nazadnje sta se reprezentanci pomerili pred osmimi leti. V skupinskem delu evropskega prvenstva v Zagrebu je bilo 79:68.

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
” Proti Venezueli smo zabeležili pomembno zmago. Lahko pa igramo še veliko bolje. V analizi moramo pogledati, kaj je v naši igri najbolj šepalo in se hkrati ustrezno pripraviti na Gruzijo. Definitivno nas čaka drugačna tekma, saj gre za bolj izkušeno reprezentanco, ki je predstavnik evropske košarke. V njihovi ekipi je veliko visokih igralcev, ki nas bodo večino časa sigurno napadali pod košem. Temu ustrezno se moramo pripraviti in v naši igri imeti čim manj nihanj.”

Še pred tekmo Slovenije in Gruzije bosta v medsebojnem dvoboju prvo zmago na prvenstvu iskali Venezuela in Zelenortski otoki. V torek bodo na parket Okinava Arene še zadnjič v uvodnem skupinskem delu stopile reprezentance v skupini E, ki se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino F. Pomerili se bosta Nemčija in Finska ter Avstralija in Japonska. Zadnje kolo v skupini F pa bo na sporedu v sredo. Ob 10. uri po slovenskem času bo na sporedu tekma med Gruzijo in Venezuelo, ob 13.30 pa obračun Slovenije in Zelenortskih otokov.