Prava drama v Šentjurju: Jurić šest sekund pred koncem, Rogaška imela +16

Rubrika: Liga Nova KBM

Predbožično prvoligaško srečanje je bilo odigrano v Šentjurju, kjer so gostovali košarkarji Rogaške. V izdihljajih srečanja so si zmago priigrali domači košarkarji, slavili so s 95:93.

Zmagoviti koš:

Izenačen obračun Šentjurja in Rogaške se je končal s tesno zmago gostiteljev, ki so po dolgem obdobju lovljenja tekmecev v prednost prišli v izdihljajih tekme. Šentjur je s sedmo zmago v sezoni na četrtem mestu na lestvici. Rogaška, ki je imela povsem enako razmerje kot Šentjur pri trojkah in prostih metih, pa je doživela osmi poraz.

V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni, največja razlika med ekipama je bila po prvi četrtini, ki so jo domači dobili za sedem točk.

-16

So pa Slatinčani povišali ritem v uvodu tretje četrtine in ušli za enajst točk ter pozneje za 16, vendar je Šentjurčanom uspelo do konca 30. minute skoraj prepoloviti zaostanek in tako z upanjem na preobrat startati v zadnji del igre.

Namero so začeli udejanjati, hitro so se približali na tri točke, Nick Čevizović pa je 1:47 minute pred koncem zadel trojko ter ekipo pripeljal na točko zaostanka.

Nejc Zupan je nato z novo trojko zadel za 91:91 minuto pred koncem, približno 15 sekund pozneje pa so domači še povedli za dve točki. David Kralj je s prostima metoma nato izid spet poravnal, šest sekund pred koncem pa je Marko Jurič zadel za zmago domače zasedbe.

V domači ekipi je Zupan dosegel 28 točk, pri gostih je bil s 23 točkami najboljši strelec Kralj, Patrik Tabak pa je 16 točkam dodal 10 podaj.

Šentjur bo v 14. kolu Lige Nova KBM 8. januarja gostil Triglav, Rogaška pa bo prvenstvo nadaljevala 5. januarja z gostovanjem pri Šenčurju.