Potres prekinil prvo tekmo Ziona Williamsona

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

*tukaj vstavi šalo o tem kako je Zion Williamson tako težek, da je sprožil potres*

/////////////////////

Najbolj pričakovana tekma prvega dne Poletne lige v Las Vegasu med New Orleans Pelicans s prvim izborom Zionom Williamsonom in New York Knicks s tretjim izborom RJ-jem Barrettom je dodobra napolnila dvorano in postregla s kar nekaj atraktivnimi potezami, obračun pa je bil prekinjen v zadnji četrtini zaradi … potresa.

Potres je začasno prekinil srečanje, ko je pa postalo jasno, da se semafor in zvočniki nad sredino igrišča kaj kmalu ne bodo prenehali zibati, so se organizatorji odločili, da raje kar zaključijo z večerom, tako da je ostalo pri končnem izidu 80:74 za Pelikane. Zaradi potresa ni bilo tudi tekme med Sunsi in Nuggetsi, ki je bila predvidena za kasnejši termin. Vlatko Čančar in Martin Krampelj bosta morala tako še počakati na priložnost za dokazovanje.

Epicenter potresa z močjo 6,9 po Richterjevi lestvici je bil sicer 240 kilometrov vzhodno od Los Angelesa, a so ga čutili tudi bolj oddaljeni kraji v ZDA in v Mehiki.

Vidno motivirani Williamson je sicer v dobrih devetih minutah dosegel 11 točk, od ostalih tekem pa velja izpostaviti poraza reprezentanc Hrvaške in Kitajske, za katere sta bili previsoki oviri ekipi Detroita oziroma Miamija. Hrvaški reprezentant Marjan Čakarun (Sixt Primorska) je v porazu prispeval 8 točk,  eno točko več je dal Roko Badžim (Olimpija).