Poškodba Mojce Jelenc oslabila reprezentanco, v Mariboru dvakrat proti Poljski

Rubrika: Tuje reprezentance

Manj kot tri tedne nas loči do začetka letošnjega ženskega košarkarskega evropskega prvenstva, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Ljubljana in Tel Aviv. Po Ljubljani, Zrečah in Podčetrtku #rakete s pripravami nadaljujejo v Mariboru. Žal brez Mojce Jelenc, ki ji je nastop na EuroBasketu preprečila poškodba kolena. Slovenke v ponedeljek ob 18. uri čaka nova pripravljalna tekma. V dvorani Tabor se bodo pomerile s Poljsko. Vstopnice na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Slovenske košarkarice so tretji teden priprav zaključile z dvema zmagama nad Hrvaško. Prosti četrtek so izkoristile za počitek, zvečer pa so se športni javnosti predstavile na modni reviji Lisce v središču Ljubljane. Že v petek pa se znova potijo na parketu. Tokratna pripravljalna baza je Maribor, kjer jih v ponedeljek ob 18. uri čaka že nova tekma. V dvorani Tabor se bodo pomerile s Poljsko. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023

Strokovni štab s selektorjem Georgiosom Dikaioulakosom na čelu je s prizadevnostjo deklet na treningih ter še posebej s prikazanim na zadnji pripravljani tekmi proti Hrvaticam zelo zadovoljen. Poleg udarne prve peterke je v odličnem košarkarskem vzdušju v Mengšu priložnost zelo dobro izkoristila mlajša generacija, ki je veliko minut dobila tudi v pomembnih minutah tekme. Vse to #raketam daje dodatni zagon za delo v Mariboru.

Blaža Čeh, slovenska reprezentantka:
”Mislim, da smo v dosedanjem delu priprav z dekleti opravile dobro delo. Seveda nas čaka še veliko garanja, a menim, da smo na pravi poti. V zadnjih dveh tekmah je bil opazen napredek v naši igri in k temu moramo strmeti še naprej. Veselimo se novih treningov in tekem, ki so pred nami.”

#rakete na prvenstvu brez Mojce Jelenc

Ekipnim treningom se z vse večjo obremenitvijo priključuje Aleksandra Krošelj, ki je vse od začetka priprav vadila po prilagojenem programu. Z ekipo v Mariboru bo znova tudi Tina Cvijanovič. #rakete pa bodo na prvenstvu žal zaigrale brez mlade Mojce Jelenc. S 197 cm najvišja slovenska košarkarica bi bila na svojem prvem EuroBasketu pomemben člen slovenske zasedbe, a ji je nastop preprečila poškodba desnega kolena. Jelenčeva je sicer upala, da ji bodo zdravniki vendarle prižgali zeleno luč za nastop, a so podrobni pregledi pokazali, da bo potrebna operacija meniskusa, ki jo čaka že v prihodnjih dneh.

Mojca Jelenc, slovenska reprezentantka:
”Žal se mi želja, da zaigram na svojem prvem evropskem prvenstvu še ne bo uresničila. Podrobni zdravniški pregledi so namreč na žalost pokazali, da me čaka operacija poškodovanega kolena. Košarkarski zvezi Slovenij, soigralkam in štabu reprezentance se zahvaljujem za vso pomoč in podporo, ki mi jo nudijo v teh dneh. Dekletom želim, da priprave še naprej nadaljujejo v tako dobrem vzdušju in upam, da zdrave dočakajo začetek prvenstva. Na EuroBasketu bom vsekakor njihova najglasnejša navijačica.”

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo.  #rakete bodo vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo. Vstopnice za vse tekme so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.