Porzingis pod preiskavo zaradi obtožb o posilstvu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Košarkar Dallas Mavericks Kristaps Porzingis je od četrtka pod preiskavo zaradi obtožbe o posilstvu, ki naj bi ga Latvijec zagrešil 7. februarja 2018. Obtožbo je vložila njegova takratna soseda, ki trdi, da jo je 23-letnik povabil v svoje stanovanje v noči po domači tekmi z Milwaukee Bucks na kateri si je takratni zvezdnik Knicksov strgal križne vezi. V stanovanju jo je nato domnevno spolno napadel in potisnil na tla.

Soseda trdi, da je prijavo vložila šele sedaj, saj naj bi ji pred tem Porzingis ponujal 68 tisoč dolarjev v zameno za tišino, česar naj nato ne bi storil. V odziv na današnjo zgodbo, ki se je pojavila v tabloidu New York Post, je Porzingisov odvetnik dejal, da njegova stranka zavrača vse obtožbe in dodal, da je Porzingis že decembra 2018 zveznim organom vložil prijavo o izsiljevanju zoper te posameznice. Insajder lige NBA in novinar ESPN poroča, da so Dallas Mavericks vedeli za obtožbe, ko so ga pripeljali v klub.

Soigralec Luke Dončića ni prvi zvezdnik lige NBA, ki se je sooča s tovrstnimi obtožbami. Upokojena legenda Lakersov Kobe Bryant je bil leta 2003 pridržan, saj naj bi posilil uslužbenko hotela v Koloradu. Bryant krivde ni nikoli priznal, do končne sodbe prav tako nikoli ni prišlo, saj sta stranki rešili spor mimo sodišča.