Poraza za Toronto in Denver, nov izjemen večer Steph Curryja

Rubrika: Liga NBA

Obe ekipi s Slovencema v ekipi, ki sta bili aktivni v noči na petek, sta izgubili, pri čemer nista igrala tako Goran Dragić za Toronto, kot tudi ne Vlatko Čančar za Denver.

Toronto v Salt Lake Cityju ni imel pravih možnosti proti domači ekipi. Prvi polčas je sicer minil v izmenjavanju vodstva, že sredi tretje četrtine pa so domačini povedli, ob koncu tega obdobja je že bilo 10 točk prednosti, v zadnji četrtini pa je prednost že znašala 20 točk.

Za domače sta Rudy Gay in Donovan Mitchel pripevala 20 točk. Za Toronto, ki je igral brez OG Anunobyja, ponovno pa priložnosti za igro ni dočakal Goran Dragić, je Gary Trent Jr. dosegel 31 točk, VanVleet 24.

Denver je doma prepričljivo izgubil proti Philadelphiji, ki je prevzela vodstvo na začetku druge četrtine in ga ni več spustila iz rok, najvišja prednost je znašala 22 točk na začetku zadnje četrtine.

Nikola Jokić je dosegel 30 točk, 10 skokov in 7 asistenc, za goste, ki so igrali brez Joel Embiida (in seveda še vedno brez Ben Simmonsa), je Tyrese Maxey dosegel 22 točk. V tretji četrtini je bil izključen domači trener Mike Malone, ki ga je moral pred še večjim izpadom ustaviti tudi Nikola Jokić.

Še naprej odlično igra vodilna ekipa lige Golden State – Cleveland je sicer pred svojimi navijači na začetku zadnje četrtine povedel za 13 točk, nato pa je na sceno stopil Steph Curry. 20 izmed sovjih 40 točk je dosegel v tem obdobju igre, v katerem so domači dosegli le 8 točk, gosti pa na drugi strani 36. Odlično je odigral tudi Nemanja Bjelica, dosegel je 14 točk. Za Cleveland je Darius Garland dosegel 25 točk.

Z zmago proti Washingtonu, četrto zaporedno, se je Miami na vrhu vzhodne konference izenačil z Brooklynom. Butler je dosegel 32 točk, Adenayo 20, Lowry je imel 12 asistenc. Bradley Beal je za goste dosegel 30 točk.

Liga NBA, 18.11.

Golden State – Cleveland 104:89

Washington – Miami 97:112

LA Clippers – Memphis 108:120

San Antonio – Minnesota 90:115

Philadelphia – Denver 103:89

Toronto – Utah 103:119