Poraza za Dallas in Miami v tesnih končnicah, Denver ostal brez tekme

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V noči na torek sta bili poraženi tako ekipi Miamija kot Dallasa, ekipa Denverja pa zaradi varnostnih protokolov sledenja stikov pri Detroitu ni stopila na parket, ker Detroit ni mogel zagotoviti vsaj osmih igralcev. To je bila že triindvajseta prestavljena tekma v tej sezoni.

Miami je na domačih tleh po podaljških izgubil proti Charlottu. Po treh tekmah premora zaradi poškodbe se je na parket vrnil Goran Dragić, ki je dosegel 3 točke (ob devetih metih), zraven pa v 25-ih minutah prispeval še 8 podaj in 7 skokov.

Miami je sicer tri minute pred koncem vodil za 10 točk, ekipi Charlotta pa je s trojko Malika Monka, ki je skupaj dosegel 36 točk, uspelo izsiliti podaljšek, kjer so gostje takoj na začetku preko Haywarda prevzeli pobudo in Miamiju se ni več uspelo približati. Jimmy Butler je za Miami dosegel 25 točk. Za Charlotte je prvič v karieri tekmo v prvi peterki začel LaMello Ball, ki je na koncu dosegel 14 točk.

Podobno kot Miami je tudi Dallas zapravil prednost tik ob koncu rednega dela, s tem da je trojka Devina Bookerja ob zgrešenem metu Luke Dončića ob zvoku sirene na drugi strani pomenila zmago za Phoenix.

Dallas je sicer po izenačenem prvem polčasu v tretji četrtini povedel že za 11 točk, vendar se je Phoenix kmalu na začetku zadnje četrtine vrnil v igro in bil uspešnejši v tesni končnici.

Luka Dončić je dosegel 25 točk, 8 skokov in 5 podaj, na drugi strnai je bil ponovno odličen Chris Paul – dosegel je 34 točk, 9 skokov in 9 podaj. Devin Booker je 13 od svojih 24-ih točk dosegel v zadnji četrtini, vključno z odločilno trojko.

Dallas, ki je po več kot letu dni zaigral v popolni postavi, je tako doživel še šesti zaporedni poraz in je, podobno kot Miami, med zadnjimi tremi ekipami svoje konference. Vrstni red v obeh konferencah je sicer zaradi številnih prestavitev tekem malenkost varljiv, vseeno pa bosta obe ekipi morali začeti zmagovati, če se želita znova prebiti na varna mesta končnice.

Najbolj vroči ekipi v ligi NBA v tem trenutku sta Houston in Memphis. Houston je po nekoliko slabšem začetku sezone proti Oklahomi dosegel že sedmo zaporedno zmago, Memphis pa proti San Antoniu šesto.

Houston je ob tem izenačil rekord BA lige po doseženih trojkah v eni četrtini – v prvi so jih zadeli kar 11, skupaj pa na tkemi 28, nov rekord kluba.

Liga NBA, 1.2.

LA Lakers – Atlanta 107:99

Charlotte – Miami 129:121

Minnesota – Cleveland 98:100

New York – Chicago 102:110

Portland – Milwaukee 106:134

Sacramento – New Orleans 118:109

Houston – Oklahoma 136:106

Phoenix – Dallas 109:108

Memphis – San Antonio 133:102

Detroit – Denver prestavljena tekma