Poraz oslabljenega Miamija po podaljšku, Harden hoče iz Houstna

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je brez glavnih treh zvezdnikov v svoji ekipi – Gorana Dragića, Jimmyja Butlerja in Bama Adebaye šele po podaljšku klonil na gostovanju proti Philadelphiji.

Podaljšek je 2 sekundi pred koncem domačinom zagotovil Joel Embiid, ki je prevladoval tudi v dodatnem igralnem času, odločilno trojko pa je zadel Dakota Mathews. Embiid je dosegel 45 točk in 16 skokov.

Trener Miamija Spoelstra po tekmi ni iskal izgovorov za poraz zaradi močno zdesetkane ekipe zaradi covid protokolov. ‘Res škoda, fantje so naredili vse, da bi to tekmo lahko dobili. Na parketu so pustili vse, na nas je, da tovrstne tesne situacije ob koncu tekme obrnemo v svojo korist.’

Tyler Herro je dosegel 34 točk za Miami, Duncan Robinson 26. Izkazal se je tudi novinec Precious Achiuwa, dosegel je 17 točk in 13 skokov.

Tudi naslednji tekmec Miamija bo Philadelphia v noči na petek.

Prvaki so premagali Houston, ki po hitrem zaostanku na domačih tleh ni več pokazal prave volje in želje po preobratu. Tekma bo šla v spomin po ‘slepi’ trojki Jamesa, ki se je ob (uspešnem) metu za tri točke obrnil proti svoji klopi, ter po izjavi Hardna po tekmi, ki je dejal, da je dal mestu vse kar je imel, ampak da ekipa enostavno ni dovolj dobra in da je situacija ‘nora’.

 

 

Na tekmi Brooklyn – Denver sta blestela Kevin Durant in Nikola Jokić. Durant je dosegel 34 točk, 9 skokov in 13 asistenc, na večni lestvici strelcev lige NBA pa je iz 31. mesta skočil na 28. Jokić je dosegel 23 točk, 8 skokov in 11 asistenc. Na koncu se je veselil Brooklyn, Čančar ni dobil priložnosti za igro.

 

Liga NBA, 12.1.

Boston – Chicago prestavljena tekma

Miami – Philadelphia 134:137

Denver – Brooklyn 116:122

Utah – Cleveland 117:87

LA Lakers – Houston 117:100

San Antonio – Oklahoma 112:102

Indiana – Golden State 104:95