Porast okužb v ligi NBA, Thomas okrepil Lakerse

Rubrika: Liga NBA

Bolj kot same tekme so v zadnjih dneh v ligi NBA v ospredju spet rastoči primeri okužb s covid-19 med igralci in ostalimi člani ekipe. V varnostnih protokolih lige (kar se zgodi, ko obstaja sum na okužbo z virusom), je že več kot 50 igralcev, poleg njih pa še glavna trenerja Indiane (Rick Carlisle) in Sacramenta (Alvin Gentry) ter predsednik Toronta Masai Ujiri. Največ okužb imajo ekipe Chicaga, ki so prestavili že drugo tekmo, Charlotta, LA Lakersov in Sacramenta.

Liga je tako skupaj s sindikatom igralcev že uvedla nove varnostne ukrepe – vsi igralci in člani osebja se bodo tako morali spet testirati na dan tekme, izjema bodo preboleli igralci in tisti, ki so že dobili poživitveni odmerek, maske bodo sept obvezne na klopi, v vadbenih centrih in med potovanji ekip.

 

Liga naj zaenkrat še ne bi razmišljala o ustavitvi tekmovanja, verjetno pa bo vse odvisno od rezultatov novih obsežnejših testiranj med prazniki.

Iz Los Angelesa so vmes sporočili, da je v varnostnih protokolih tudi Russell Wesbrook, se je pa ekipi pridružil Isaiah Thomas, ki je med tednom blestel na tekmi razvojne lige, ko je za razvojno moštvo Denverja dosegel 42 točk.

 

Liga NBA, 16.12.

Detroit – Indiana 113:122

Philadelphia – Brooklyn 105:114

New York – Houston 116:103

Washington – Phoenix 98:118

Chicago – Toronto prestavljena tekma