Popovich na Kitajskem tudi brez Foxa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kot vse kaže, ameriškemu trenerju Greggu Popovichu sploh ne bo treba delati selekcije po uvodnih prijateljskih tekmah. Potem, ko se je nastopu na svetovnem prvenstvu sam odrekel še organizator igre De’Aaron Fox je na seznamu ZDA ostalo samo še 13 košarkarjev, na Daljni vzhod pa jih bo odpotovalo 12.

21-letnik iz vrst Sacramento Kings je v prijateljski tekmi proti Španiji, ki so jo Američani dobili s končnim izidom 90:81, igral najmanj, zgolj šest minut. Kljub temu je pred tem kazal dobre igre in je veljal za sigurnega potnika na prvenstvo, ki se prične 31. avgusta.

V Avstralijo, kjer bodo odigrali še zadnje prijateljske tekme z domačini in Kanado, je tako odpotovala sledeča trinajsterica:

Harrison Barnes (Sacramento Kings); Jaylen Brown (Boston Celtics); Joe Harris (Brooklyn Nets); Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers); Brook Lopez (Milwaukee Bucks); Khris Middleton (Milwaukee Bucks); Donovan Mitchell (Utah Jazz); Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics); Jayson Tatum (Boston Celtics); Myles Turner (Indiana Pacers); Kemba Walker (Boston Celtics); Derrick White (San Antonio Spurs)