Polom in blamaža Olimpije sredi Zadra

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po petih zaporednih zmagah, so košarkarji Cedevite Olimpije v nedeljo v Zadru prvič po 2. novembru parket zapustili s sklonjenimi glavami. Od izbrancev glavnega trenerja Slavena Rimca je bila s 101:63 boljša domača ekipa, Zadar pa je tako zabeležil prvo zmago v regionalni sezoni, in Zmajem zadal drugi poraz v tej sezoni Lige ABA.

Ljubljanski košarkarji so v Zadru prikazali eno od najslabših, če ne celo najslabšo predstavo te sezone. Na samem začetku tekme so se še uspešno kosali z domačini, ki pa so ob koncu prve četrtine enostavno dvignili ritem igre in začeli preprosto mleti vse pred seboj. Z 20 točkami razlike so prvič povedli v drugi četrtini (40:20), malo pred koncem tretje četrtine pa je semafor v Športni dvorani Krešimirja Ćosića kazal že 68:37 v korist Zadra. Začel se je neuspešen lov košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so na koncu doživeli še drugi poraz v tej regionalni sezoni.

Najbolj učinkoviti v ljubljanski četi so bili z enajstimi točkami Ryan Botright, Codi Miller-McIntyre (5 skokov) in Marko Simonović (6 skokov).

Pred Ljubljančani je zdaj šestdnevni tekmovalni premor, saj bodo v 7Days EuroCupu na parket naslednjič stopil šele v sredo, 11. decembra, prihodnjo nedeljo ob 17.00 pa v Stožice v devetem kolu Lige ABA prihaja Crvena zvezda mts. Dvoboj z aktualnimi prvaki Lige ABA bo imel tudi poseben nostalgičen čar, več o tem pa v ponedeljek.

 

LIGA ABA, 8. KOLO

ŠD Krešimir Ćosić (Zadar, Hrvaška), nedelja, 24. november:
ZADAR – CEDEVITA OLIMPIJA 101:63 (21:11, 24:15, 27:15, 29:22)
Cedevita Olimpija
: Krušlin 3, Boatright 11, Krampelj, Hopkins 9, Murić 6, Mulalić, Miller-McIntyre 11 (5 skokov), Blažič 6 (5 skokov), Stipanović 4 (4 skoki), Zagorac, Simonović 11 (6 skokov), Zirbes 2 (5 skokov).