Poletna rubrika Minuta odmora z nekdanjimi reprezentanti in reprezentantkam

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Letošnje poletje bo na žalost minilo brez uradnih reprezentančnih aktivnosti. Igralci in igralke članske reprezentance si bodo tako lahko privoščili malce daljši zaslužen oddih, na Košarkarski zvezi Slovenije pa bomo kljub temu poskrbeli, da bo reprezentančni duh prisoten med nami. V poletni rubriki Minuta odmora nam bodo nekateri nekdanji reprezentanti in reprezentantke zaupali številne zanimivosti iz svojih bogatih košarkarskih karier ter se spomnili nastopov v dresu z državnim grbom.

Štirinajst minut odmora, ki jih predstavlja generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije, podjetje Telemach, boste na socialnih medijih oziroma YouTube kanalu KZS vse do sredine avgusta lahko spremljali ob torkih in petkih.

Ste vedeli, da je, kot prvi Slovenec dres Dallas Mavericksov nosil Samo Udrih, da je Goran Jagodnik hkrati igral nogomet in košarko ter, da je Boris Zrinski edini trener, ki je bil selektor slovenske moške in ženske članske reprezentance?

Vas zanima, kaj po koncu kariere počne Matjaž Smodiš, kaj je največja zmaga Sanija Bečirovića, zakaj je Primož Brezec specialist za doseganje prav posebnih košev in kdo je uspešnejši v košarkarskem dvoboju Marka in Vesne Milić?

Žana Rojnik, ki jo bolj poznamo pod dekliškim priimkom Jereb, nam bo opisala kakšni so občutki nastopiti na olimpijskih igrah, Rašo Nesterović bo razkril kako je biti soigralec s članoma hiše slavnih lige NBA Kevinom Garnettom in Timom Duncanom, Boštjan Nachbar pa se bo spomnil kako izgleda, ko na živec stopiš velikemu Karlu Maloneu.

Jure Zdovc bo vlekel vzporednice med igralsko in trenersko kariero, v minuti odmora pa nikakor ne smeta manjkati reprezentantka in reprezentant z največ nastopi za slovensko izbrano vrsto, Maja Erkić in Jaka Lakovič.

Kot pa se za uvod spodobi, bo že v torek zanimive anekdote s košarkarskih igrišč delil prvi kapetan slovenske reprezentance Peter Vilfan. Do sredine avgusta torej vsak torek in četrtek spremljajte socialne medije oziroma YouTube kanal Košarkarske zveze Slovenije. Dobre volje ne bo manjkalo.