Pol sezone je mimo: kako kaže Duščaku, Radoviću in Ščuki?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pri Cedeviti Olimpiji so se letos odločili, da bodo več priložnosti namenili mladim košarkarjem. V ta namen so Zmaji letošnji igralski mozaik dopolnili z verjetno tremi najbolj perspektivnimi igralci v Sloveniji. To so Dan Duščak, Rok Radović in Luka Ščuka.

Dan Duščak (185 cm, 2002) se je v Cedevito Olimpijo preselil iz madridskega Reala, kjer se je razvijal zadnjih nekaj let. V letošnji sezoni je priložnost dobil na treh tekmah ABA lige, v spominu pa nam ostaja nedvomno njegov zadet met čez celo igrišče proti Borcu iz Čačka.

Rok Radović (199 cm, 2001) je nazadnje kot posojen igral v Srbiji pri OKK Beograd. V ABA ligi je zaigral na treh tekmah, nekaj priložnosti pa dobil tudi v Eurocupu.

Primorec Luka Ščuka (206 cm, 2002), ki se je v Ljubljano preselil iz Gorice, pa je v ABA ligi priložnost dobil na dveh tekmah.

Statistika:

3 tekme v Ligi ABA (25 minut), 5 točk
3 tekma v Ligi ABA, (22 minut) 6 točk, 1 podaja
2 tekmi v Ligi ABA (6 minut in 10 sekund), 3 točke, 3 skoki

Odstopa še šest tekem Roka Radovića v pokalu EuroCup, skupaj je igral 34 minut (skupaj po 7 točk in 7 skokov).

Odlični pogoji za napredek

Glavni trener Zmajev Jurica Golemac, je že večkrat omenil, da so vsi trije zelo pridni na treningih, se učijo od starejših košarkarjev in posledično tudi napredujejo, vsak izmed njih pa ima še veliko prostora za napredek. Poleg tega strokovni štab Zmajev z njimi dela tudi individualno po vsakem zaključku skupnega treninga, kar je za mlade košarkarje v razvoju izrednega pomena.

Prava priložnost jih čaka v državnem prvenstvu

“Dan je napravil velik napredek pri fizični moči, ki je predstavljala manjšo težavo ob prihodu v Cedevito Olimpijo, Rok je ujel pravi tekmovalni ritem po tem, ko dve sezoni zaradi poškodb ni veliko igral, Luka pa se odlično navaja na treninge in tekme na najvišjem nivoju. Vsi pa se zavedajo, da jih prava priložnost za igro čaka že v začetku bojev v državnem prvenstvu,” so povedali v ljubljanskem klubu.