“Pokazati karakter in igro, rezultat drugotnega pomena!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška članska reprezentanca bo jutri odigrala drugo pripravljalno tekmo pred začetkom četrtega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Srečanje med Slovenijo in Hrvaško bo na sporedu ob 20. uri, ogledati pa si jo bo mogoče tudi na programu Šport TV.

Pripravljalna tekma, 8.9. 
Slovenija – Hrvaška (20.00)

Četa Rada Trifunovića bo po povratku iz Varaždina opravila štiri treninge, v soboto ob 20.00 pa jo čaka še drugič obračun proti Hrvaški. Na sredinem srečanju so se Slovenci izvrstno zoperstavili Hrvatom in tekmo pripeljali do srečnega konca. Južni sosedi bodo v Celje pripotovali s 14 igralci, v nadaljevanju priprav oziroma na kvalifikacijskih tekmah proti Litvi in Poljski pa bo hrvaški strateg Dražen Anzulović računal tudi na usluge Krunoslava Simona.

Slovensko reprezentanco je včeraj okrepil Edo Murić, treningom z ekipo se je priključil tudi Luka Vončina, tako da ima selektor Trifunović trenutno na razpolago dvanajst košarkarjev. V nedeljo oziroma ponedeljek pa se bodo reprezentanci priključili še preostali igralci s seznama.

Hrvaška in slovenska izbrana vrsta se bosta srečali že 33 v vsej zgodovini. Uspešnejši so Hrvati, ki trenutno v zmagah vodijo z 18:14, v prid našim košarkarjem pa kažejo rezultati na zadnjih trinajstih medsebojnih srečanjih, saj jih je Slovenija dobila kar deset.

Slovenija se bo v četrtem ciklu kvalifikacij pomerila z Latvijo (petek, 14. september, v Rigi) in Turčijo (ponedeljek, 17. september, v Stožicah). Ravno na dan tekme proti Turčiji bomo obeležili Praznik slovenske košarke. V primeru, da na kvalifikacijsko tekmo proti Turčiji pridete v katerikoli slovenskem dres (klubskem ali reprezentančnem) iz kateregakoli obdobja, je cena vstopnice 3,00 EUR.

Vstopnice za tekmo proti Hrvaški so še vedno na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in Petrolovih servisih.

Srečanje, ki se bo začelo ob 20. uri, si bo moč ogledati v prenosu na Šport TV.

Izjave pred tekmo proti Hrvaški:

Rado Trifunović, selektor #mojtim:
“Odigrati si želimo enako kot na prvi medsebojni pripravljalni tekmi. V obrambi nas mora krasiti borbena in agresivna igra, v napadu moramo biti sproščeni in si priigrati odprte mete. Pomembno bo, da tudi tokrat pokažemo pravi karakter. Fantje so dokazali iz kakšnega testa so, popolnoma so predani delu in cilju, zato si zaslužijo podporo naših navijačev. Rezultat ni v prvem planu. Šteje tisto, kar bomo pokazali na terenu!”

Matic Rebec, #mojtim:
“Pred nami je druga tekma v tem pripravljalnem obdobju. Na gostovanju v Varaždinu smo dokazali, da se lahko kosamo s Hrvati. Verjamem, da nas tokrat čaka še težje delo, saj se bodo želeli Hrvati oddolžiti za poraz, hkrati pa vedo tudi več o naši igri. Vse ljubitelje košarke vabim, da napolnijo dvorano Zlatorog in nam pomagajo pri boju proti Hrvaški.”

Blaž Mesiček, #mojtim:
“Sredino tekmo proti Hrvaški smo že pozabili in se popolnoma osredotočili na obračun v Celju. Zavedamo se, da je Hrvaška izjemno dobra reprezentanca, kar za nas predstavlja dober preizkus naše pripravljenosti ter novo priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj. Verjamem, da bodo dali vse od sebe in pustili srce na igrišču.”