Po zmagi naravnost v bolnišnico

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Iz Clevelanda je prišla novica, da so enega izmed junakov druge zmage nad Golden Stateom, po tekmi z rešilcem pripeljali v tamkajšnjo bolnišnico.

Po tretji tekmi finalne serije, ki jo je domači Cleveland dobil s 96:91, predvsem po zaslugi odlične predstave LeBrona Jamesa in Matthewa Dellavedove, so morali slednjega nato pripeljati v lokalno bolnišnico. Razlog zato so bili hudi krči, ki so 24-letnega Avstralca grabili že med tekmo, na kateri je dosegel osebni rekord v končnicah – 20 točk, tem pa je v 39 minutah dodal še pet skokov in štiri asistence. Avstralec pa je navduševal tudi v obrambi, kjer je dobro zaustavljal letošnjega MVP-ja in si tudi zaradi tega zaslužil glasne ovacije s tribun.

Pri Clevelandu so sporočili, da je šel Dellavedova skozi terapijo, ki je vključeval prejemanje intravenskih tekočin že v areni, z njo pa bo nadaljeval še v bolnišnici. Njegov položaj na četrti tekmi naj bi bil znan jutri.

Dellavedova pa ni edini košarkar Clevelanda, ki se sooča s tovrstnimi težavami. Spomnimo, s krči sta imela na tretji tekmi finala Vzhodne konference proti Atlanti hude težave tudi Iman Shumpert in LeBron James.