LJ ŠTUDENTSKA LIGA: Šteh 26, Abram 24 in Hrbljan 23;

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v ženski skupini C (razvrstilne tekme od 5. – 9. mesta), pri moških pa razvrstilne tekme za 13., 15. in 17. mesto.

Študentska liga Spalding UKL

Skupina C (ženske):

PEDAGOŠKA FAKULTETA – Biotehniška fakulteta 45:40
(Hrbljan 23, Struna 6, Lišić 5; Brenken 15, Stergar 14, Šarlah 7)

Po videnem v prvem delu tekmovanja in kakovost teh dveh ekip v skupini C (ekipe se borijo za končno 5. – 9. mesto) je tekma na nek način odločala o končnem petem mestu letošnjega tekmovanja. S tem razlogom smo pričakovali izenačeno tekmo. »Pedagoginje« so tekmo bolje začele in si ob koncu prve četrtine priigrale štiri točke prednosti. »Biotehnologinje« so v nadaljevanju pričakovano vzpostavile ravnotežje, tako da se je polčas končal z štirimi točkami prednosti v njihovo korist. V tretji četrtini so zopet prevladovale »pedagoginje«, ki so pred zadnjo četrtino povedle s šestimi točkami razlike. Vendar »biotehnologinje« so hitro izničile njihovo prednost in pričakovano je bila tekma odločena v zadnjih minutah. Takrat so bile spretnejše in uspešnejše »pedagoginje«, ki so tekmo na koncu tudi zasluženo dobile.

Filozofska fakulteta – PRAVNA FAKULTETA 19:44
(Kaplja 5, Kopač L. in Meh 4; Kos 14, Derlink 10, Ristič 10)

Pričakovali smo izenačeno tekmo. S tem se niso strinjale »pravnice«, ki so skozi celotno srečanje nadzorovale potek tekme in si že pred zadnjo četrtino priigrale 17 točk prednosti in na nek način odločile tekmo. Na koncu so študentke s Pravne fakultete zabeležile visoko zmago.

Lestvica v skupini C (ženske):
Pedagoška fakulteta 6, Biotehniška fakulteta, Pravna fakulteta, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo ter Filozofska fakulteta 3.

Tekma za 13. mesto (moški):

FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO – Fakulteta za matematiko in fiziko 44:36
(Glas 15, Cimerman 12, Šutanovac 9; Jazbec 12, Žurič 9, Forshuber 7)

V tekmi za končno 13. mesto so bili pred tekmo favoriti »strojniki«. Prvi polčas je potekal v izenačeni borbi, študentje s FMF pa so bili za malenkost uspešnejši. Ti so ta del igre dobili z dvema točkama razlike. V drugem polčasu so »strojniki« le pokazali svojo kvaliteto in na koncu zanesljivo zmagali in osvojili končno 13. mesto.

Tekma za 15. mesto (moški):
Fakulteta za arhitekturo – FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO 0:20

Študentje s Fakultete za arhitekturo so na tekmo prišli le s štirimi igralci, zato je bila ta registrirana z 20:00 za »elektrotehnike«, ki so tako osvojili končno 15. mesto.

Tekma za 17. mesto (moški):

PEDAGOŠKA FAKULTETA – Veterinarska fakulteta/Akademija za likovno umetnost in oblikovanje 52:47
(Abram 24, Kliček 12, Kovač 9; Šteh 26, Pintar 13, Šparaš 6)

»Pedagogi«, ki so pred tekmo veljali za favorite, so to tudi na igrišču upravičili. V prvi četrtini so hitro povedli in ta del igre odločili sebi v prid z devetimi točkami razlike. V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo, v trenutku pa ko so študentje z združene ekipe VF/ALUO malce bolj zapretili, so se »pedagogi« zopet zresnili in ohranjali varno razliko do konca tekme sebi v prid. Tako so osvojili končno 17. mesto.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani lige.