Po več kot dveh tednih se na parket v petek vrača Goran Dragić

Rubrika: Liga NBA

V petek se bo na parket v Ligi NBA vrnil organizator igre Miami Heata in slovenske reprezentance, Goran Dragić, ki je zaradi poškodbe mečne mišice na levi nogi izpustil zadnjih osem tekem moštva iz Floride. Goran je bil na klopi svojega moštva že v ponedeljek in torek, a se je glavni trener Vročice, Erik Spoelstra, odločil, da ga v igro še ne pošlje.

Foto: AP.
Foto: AP.

»Počutim se dobro,« je po tekmi z Brooklyn Netsi, ki so jo Heat dobili s 102:98, povedal Dragić. »Toda zdravniki so se želeli prepričati, da je mišica stoodstotno pozdravljena.« Goran je že v ponedeljek, po tekmi s Chicagom izrazil negodovanje, da ga zdravniški in trenerski štab ne pustita stopiti na parket in pomagati ekipi. Pred tekmo z Brooklynom je Dragić opravil trening s polno hitrostjo.

Spoelstra je medijem po tekmi v Barclays Centru pojasnil: »Nočemo, da se poškodba ponovi. Zdrav je, a najprej želimo nogo preizkusiti.«

Miami Heat bodo v petek zaigrali proti Milwaukee Bucksem, in tako zaključili niz petih tekem v gostujočih dvoranah.

Dragić je na parket nazadnje stopil 11. januarja na tekmi proti Golden State Warriorsem, ki so jo aktualni prvaki Lige NBA dobili s 111:103. Dragić v januarju v povprečju dosega 15,3 točke, 4,1 podajo in tri skoke na tekmo, to pa je statistično gledano njegov najuspešnejši mesec v dresu Miamija. Pred poškodbo je na kar osmih zaporednih tekmah dosegel dvomestno število točk.

Miami je brez Gorana v začetni peterki izgubil pet od osmih tekem. Ob dveh porazih so Heat dosegli manj kot 80 točk, vsaj 90 točk pa so na teh osmih tekmah dosegli le trikrat. Z Dragićem v moštvu so na prvih sedmih januarskih tekmah le enkrat dosegli manj kot 90 točk.

Že v ponedeljek se je v moštvo vrnil Beno Udrih, ki je saniral poškodbo vratu, Miami pa je zmago slavil tako proti Chicago Bullsom, kot proti Brooklyn Netsom.