Po trenerski menjavi v Stožicah se je oglasil novi trener: “Menim, da imam dovolj energije, znanja in izkušenj!”

Rubrika: ABA Liga

Članska zasedba Cedevite Olimpije se je v torek v mali stoženski dvorani zbrala prvič v novem koledarskem letu 2024 in prvič trenirala pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića.

Cedevita Olimpija je v torek v mali stoženski dvorani vstopila v koledarsko leto 2024. Ljubljansko zasedbo je na treningu prvič vodil novi glavni trener Zoran Martić, ki bo na mestu šefa stroke ostal do zaključka sezone 2023/24.

“Vedno, ko pride do takšne situacije, je več plati medalje. Sam nisem imel vpliva na to, kaj se je dogajalo v preteklosti, zato ne želim izgubljati čas in energijo za ta del sezone. Zahvaljujem se klubu za povabilo in izkazano zaupanje. Zavedam se, da je to odgovorna pozicija, menim pa da imam dovolj energije, znanja in izkušenj, da bi pričakovanja javnosti, ki verjamem, da niso majhna, vsaj v neki meri izpolnil, in da bi na koncu sezone lahko kljub vsemu rekli, da je bila uspešna,” je po uvodnem treningu povedal Martić. “Število klicev in sporočil, ki sem jih prejel, mi je dalo še bolj vedeti, kako pomembna je Cedevita Olimpija. Vsi skupaj si želimo, da bi bili rezultati boljši.”

Pred mikrofone medijev sta stopila tudi direktor ljubljanskega kluba, Davor Užbinec, in športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Srečni smo, da smo hitro našli kvalitetno domačo rešitev na mestu glavnega trenerja. Zoranu želimo vso srečo pri doseganju ciljev v preostalih tekmovanjih, v katerih se še borimo za najvišja mesta. V Evropskem pokalu se žal ne moremo več uvrstiti v končnico, kljub temu pa bomo dali vse od sebe do konca rednega dela, da zabeležimo nekaj zmag in malo izboljšamo podobo. Ne želim reči, da se bomo povsem posvetili regionalni ligi, a cilj je, da ostanemo na visokih mestih in zadržimo kontinuiteto rezultata zadnjih nekaj sezon,” je povedal Užbinec, Ilievski pa je dodal:

Zorana poznam še iz časov, ko sva skupaj sodelovala v takratni Union Olimpiji. Gre za strokovnega in ambicioznega trenerja, in želim mu veliko sreče, da do konca sezone dosežemo zadane cilje.”