Po tesni in nenavadni končnici brez preobrata v Stožicah

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po dveh odigranih tekmah finalnega niza Lige Nova KBM Petrol Olimpija za Sixt Primorsko zaostaja za prav toliko zmag. Možnost, da zaostanek po številu zmag znižajo in finale podaljšajo še vsaj za eno tekmo, bodo imeli Zmaji v petek ob 18.45 v koprski Areni Bonifika.

KONČNICA LIGE NOVA KBM (FINALE)

2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 21. maj:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA 75:76 (18:22, 14:19, 23:17, 20:18) [0:2]*
Petrol Olimpija:
 Lapornik 4 (7 skokov in 4 podaje), Badžim 25 (4 podaje), Bubnič 7, Lazić 13, Jones 10 (7 skokov), Lorbek 11, Tomić, Rebec, Radulović, Kastrati 5 (4 skoki), Andolšek Heine, Simonović.

V Stožicah smo bili priča sila zanimivemu obračunu, v katerem smo odgovor na vprašanje zmagovalca dobili šele v zadnjih sekundah tekme. Medtem, ko je Sixt Primorska dvoboj bolje odprla, in na glavni odmor odnesla prednost devetih točk (41:32), so se Ljubljančani v tretji četrtini vrnili v igro in povedli s 53:45. Toda Koprčani jim niso ostali dolžni, in po dveh minutah zadnje četrtine je semafor v Stožicah kazal 65:55 za Sixt Primorsko.

Z zadnjim jurišem so se košarkarji Petrol Olimpije uspeli tri minute pred koncem tekme z zabijanjem Erjona Kastratija najprej približati na 67:69, Marko Jagodić Kuridža in Ivan Marinković pa sta goste z Obale oddaljila na 74:67. Takrat je Roko Badžim najprej položil za 69:74, sledil pa je še met za tri točke Miha Lapornika (72:74). Na drugi strani je Lance Harris po zanimivi sodniški odločitvi, ko so osebno napako dosodili Aleksandru Laziću, zadel dva prosta meta, z enako mero pa je vrnil Badžim in pred zadnjimi 40 sekundami je Sixt Primorska vodila s 76:74.

Harris je za tem zgrešil met za tri točke, prav Američan pa je v naslednjem napadu napravil osebno napako nad Badžimom. Slednji je zadel prvi prosti met, nato pa ga je drugi sodnik tekme Sašo Petek poslal iz igrišča zaradi majhne praske, na katero je delivce pravic (bil je sodnik Petek) opozoril Luka Vončina. V igro je Zdovc poslal Dražena Bubniča, ki je drugi prosti met zgrešil, skok je pobral Harris, ki je na drugi strani zgrešil oba prosta meta, časa za met Bubniča preko celotnega igrišča pa je zmanjkalo. Sixt Primorska se je tako veselila zmage s 76:75. Več kot očitno je majhna »tigrova« praska na koncu tudi odločila dvoboj v Stožicah.

V zeleno-beli četi je bil najboljši strelec Roko Badžim, ki je ob 25 točkah, dosegel še štiri podaje. Aleksandar Lazić jih je dodal 13, dvomestna pa sta bila še Domen Lorbek z 11 točkami ter Marvin Jones, ki je dosegel 10 točk in sedem podaj.

Tretja tekma finala bo na sporedu v petek, ko se bosta moštvi ob 18:45 znova pomerili na parketu Arene Bonifika v Kopru.