“Po tekmi s Črno goro bomo skrčili ekipo, več se bomo morali posvetiti taktiki in res zgraditi tisto jedro ekipe!”

Rubrika: Reprezentanca

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so deseti dan priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket dočakali prvo pripravljalno tekmo. Pomlajeni #mojtim se je v celjski dvorani Zlatorog pomeril z Nizozemsko in zmagal s 83:76. V soboto ob 20.15 uri Slovence čaka še obračun s Črnogorci. Vstopnice so na prodaj na prodajnih mestih Eventima in Petrola, tekmo pa si bo v neposrednem prenosu moč ogledati na Sportklubu.

PRIPRAVLJALNA TEKMA MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Četrtek, 4. avgust 2022
Celje – Dvorana Zlatorog
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 83:76 (59:57, 39:42, 21:25
)
Strelci za Slovenijo: Samar 2 (5 podaj), Rupnik, Nikolić 10, K. Prepelič 11, Blažič 8, Ciani 2, Jurković 4, Hrovat 10, Ščuka 4, Dimec 12 (6 skokov), B. Prepelič 5 (6 skokov), Glas 5, Macura 7, Čebašek 3.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Selektor Aleksander Sekulić je v postavo za tekmo proti Nizozemski uvrstil štirinajst košarkarjev. Izmed šestnajsterice, ki se v zadnjih dneh poti na treningih sta počitek dobila Zoran Dragić in Edo Murić. Pomlajeni #mojtim pa sta s klopi že spremljala Vlatko Čančar in Mike Tobey, ki sta se na dan tekme pridružila soigralcem.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Vloga kapetana moštva je tako pripadla Jaki Blažiču, poleg njega pa so tekmo začeli še Aleksej Nikolić, Gregor Hrovat, Bine Prepelič in Žiga Dimec. Proti koncu prve četrtine je v igro prvič po poškodbi roke, ki jo je v dresu Valencie doživel konec marca, vstopil tudi Klemen Prepelič.

Selektor Aleksander Sekulić je priložnost za igro ponudil vsem štirinajstih igralcev na klopi (med strelce se ni vpisal le Luka Rupnik), zmago pa si je Slovenije zagotovila šele v zadnjih desetih minutah, ki jih je dobila z rezultatom 24:19.

V prvem polčasu je Slovenija trojke metala 1:16, prvo je zadela šele v 18. minuti, tako da je Nizozemska v prvi četrtini vodila z desetimi točkami prednosti (19:9). Do drugega vodstva po začetnih 2:0 je Slovenija prišla šele ob zaključku tretje četrtine (59:57).

V zadnjem delu je Slovenija v 36. minuti povedla z 69:63 in končnici suvereno prišla do zmage.

Žiga Dimec je zbral 12 točk in šest skokov, Klemen Prepelič se vrnil z enajstimi točkami in petimi skoki, po deset točk pa sta prispevala Aleksej Nikolić in Gregor Hrovat.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Namen na tekmi je bil videti vse igralce, ki so nam na voljo, predvsem mlade. Dokler jih ne vidimo na igrišču na takšnih tekmah, ne moremo vedeti, kako nam lahko pomagajo. Pokazali so veliko mero borbenosti, moramo najti način, kako zmanjšati nekatere napake, ampak mislim, da smo s požrtvovalnostjo lahko zadovoljni. Vsi vemo, da imajo kvaliteto, potrebujejo še minute v nogah. Ideja je, da razširimo bazo igralcev, ki so nam na voljo. Imamo širok kader in igralce, med katerimi lahko izbiramo. Po tekmi s Črno goro bomo skrčili ekipo, več se bomo morali posvetiti taktiki in res zgraditi tisto jedro ekipe.”

Klemen Prepelič, slovenski reprezentant
”Vesel sem, da je z nami tudi Bine, saj si je to priložnost prigaral sam. Sigurno sem se želel tudi sam čim prej vrniti, imel sem dodaten mesec za rehabilitacijo. V soboto bo tekma proti Črni gori še dosti boljša. Verjamem tudi, da bodo vsi fantje, ki sem nam bodo še pridružili v reprezentanci, dali vse od sebe. Konkurenca tukaj je močna in verjamem, da fantje čutijo pritisk, temu primerno tudi kakšna trojka ne gre v koš. V soboto pričakujemo dobro tekmo.”

Žiga Dimec, slovenski reprezentant
”Danes bomo analizirali naše napake, ker jih je bilo kar precej. Nič kaj posebnega do sobotne tekme, pokazati moramo željo in motivacijo. Popraviti moramo predvsem napake v obrambi. Sigurno nam bodo tudi reprezentanti, ki se nam bodo še pridružili, prinesli dodatni širino, saj nam manjkajo še nekateri ključni igralci. Od tukaj lahko gremo samo še boljše.”