Po skalp Crvene zvezde za mirno pot na F4

s kategorijo
Novice
.

Prva ekipa ŽKK Cinkarna Celje je v današnjih zgodnjih popoldanskih urah pripotovala v Beograd, kjer jo jutri čaka veliki derbi mednarodne WABA jadranske lige s Crveno Zvezdo. Beograjčanke so pred obračunom s Celjankami še brez poraza, saj so slavile na vseh dosedanjih šestih tekmah, kolikor so jih tudi odigrale.

Cinkarna Celje je na sedmih tekmah vknjižila pet zmag in dva poraza. Tako eni kot drugi se potegujejo za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice.

Gre za zaostalo tekmo 8. kroga regionalne lige.

Liga WABA, 8. krog, 26.12.
Crvena zvezda – ŽKK Cinkarna Celje (16.30)

Damir Grgić, ŽKK Cinkarna Celje:
»Pred nami je zadnja tekma v letu 2018, v katero želimo vstopiti z našo pravo energijo, v želji po naši zelo dobri predstavi. Zavedamo se, da bo tekma zelo težka, ko bo nasproti stala mlada ekipa, ki v letošnji sezoni igra fantastično košarko. Upam, da bomo našli recept za presenečenje. Obračuni Crvene zvezde in Cinkarne Celje so bili v preteklosti vedno zanimivi. V domačem klubu delajo resnično zelo dobro. Trenerski kolega »Đokica« z odličnim poslom skrbi, da se mlada dekleta iz leta v leto pridno razvijajo. Mi smo potrebovali nekaj časa, da ujamemo pravi ritem ter treniramo kot si želimo, zato verjamem, da lahko damo tukaj v Beogradu od sebe svoj maksimum.« 

Pozor na trojico

Damir Grgić v pripravi na tekmo opozarja na tri igralke: prvo strelko Snežano Bogićević (21.2 točki na tekmo), Kristino Topuzović (5.6 skoka na tekmo) in prvo podajalko zasedbe Aleksandro Katanić.

Kadetinje navdušile

V Beogradu so košarkarice Cinkarne Celje pričakale nizke temperature, potem ko je proti srbski prestolnici tudi snežilo, z odprtimi rokami in nasmeškom na obrazu pa je ekipo v Hotelu Rex pričakal Jure Krajnc, pomočnik trenerja Damirja Grgića. Celjske kadetinje so namreč ob koncu preteklega tedna v Beogradu odigrale tretji letošnji turnir jadranske lige, ko so sprva s 77:63 premagale domači ART Basket Beograd in zatem še z 80:38 Feniks iz Banja Luke. Jure Krajnc je s svojo izbranko delegacijo ŽKK Cinkarna Celje posledično počakal kar v Beogradu. Jutrišnja tekma se bo začela ob 16.30. Tekmo bo mogoče spremljati tudi preko neposrednega spletnega prenosa, ki ga pripravlja gostitelj tekme.