Po potrditev vstopnice za evropsko prvenstvo

s kategorijo
Novice
.

Slovenske košarkarice odštevajo ure do uvodne tekme v zadnjem ciklu kvalifikacij za nastop na junijskem evropskem prvenstvu. V četrtek ob 16.15 uri jih čaka obračun z Bolgarkami, tekmo pa boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na Kanalu A. Zmaga Slovenkam dokončno odpira vrata prvenstva stare celine.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

5. kolo – četrtek, 4. februar 2021
ob 16.15 – SLOVENIJA : BOLGARIJA (prenos na Kanalu A)

ob 19.15 – ISLANDIJA : GRČIJA

Na prvenstvo, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila španska Valencia in francoski Strasbourg, so že uvrščene Belgija, Srbija in Švedska ter kot gostiteljici Francija in Španija. V četrtek si lahko nastop na prvenstvu zagotovi novih šest reprezentanc. Poleg Slovenije še Belorusija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka in Velika Britanija.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Slovenke se v odličnem vzdušju pripravljalo na zadnji kvalifikacijski tekmi. S parketom in košema v dvorani Stožice so se hitro spoprijateljile. Misli deklet in strokovnega štaba so tako povsem usmerjene v obračun proti Bolgariji. V slovenskem taboru se namreč dobro zavedajo vložka, ki ga tekma prinaša. Tokratne nasprotnice veljajo za zelo neugodne tekmice. Igra Bolgark sloni na veliko hitrih metih z razdalje, tako da bo ključ do uspeha zavzeta in agresivna igra v obrambi, ki na drugi strani omogoča tudi doseganje lahkih košev iz hitrih protinapadov.

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
“Dekleta smo v dobrem tekmovalnem ritmu in verjamem, da se bo to videlo tudi na igrišču. Vsi v reprezentanci se zavedamo pomembnosti tekme z Bolgarijo. Igramo na domačem parketu in gremo po zmago. Trenerji so nam dali informacije glede bolgarske igre in smo dobro pripravljene. Pokazati moramo našo srčnost in borbenost. Ključ do uspeha bo agresivna obramba.”

Tina Trebec, slovenska reprezentantka:
“Na žalost sem zaradi poškodbe in bolezni v zadnjem obdobju izpustila nekaj reprezentančnih akcij. Tako sem zelo vesela, da sem znova zraven. Vsakič, ko se dekleta zberemo, je to čisto poseben in zelo pozitiven občutek. V Bolgariji sta dva glavna kluba iz katerih prihaja večina reprezentantk in že dlje časa igrajo skupaj. Podobno pa velja tudi za nas. Ne glede na to proti komu igramo, moramo že od samega začetka prikazati našo igro. Agresivna obramba in hitri protinapadi nas morajo krasiti tudi na tekmi proti Bolgariji.”

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE
PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021

Slovenke in Bolgarke so do sedaj odigrale le dve medsebojni tekmi. Junija leta 2013 so bile v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo s 57:52 uspešnejše Bolgarke, v aktualnih kvalifikacijah pa so se zmage razveselile slovenske košarkarice. 17. novembra 2019 so bile v Sofiji boljše z 72:64. Dvoboj je bil zelo izenačen, Slovenke pa so tekmice prav z odlično obrambo zlomile v tretji četrtini tekme. Najbolj razpoložene so bile Teja Oblak, Nika Barič in Tina Trebec.