Po porazu še opravičilo za Filipovskega, ki pravi: “Matematika je matematika, življenje pa življenje!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

“Preden začnem, se želim opravičiti na klopi Partizana. Ne vem, ali so ga registrirali, vendar sem imel nekoliko bolj čustven trenutek, ko se je tekma končala. Želim, da vedo in mislim, da vedo, da to ni bilo naslovljeno na klop Partizana ali trenerju Sašu Filipovskemu,“ je derbiju 15. kroga Lige ABA dejal Petar Mijović, njegova Budućnost pa je z 80:72 premagala beograjski Partizan, ki ga vodi trener Sašo Filipovski, za njegovo ekipo je Rade Zagorac dosegel 14 točk, 10 jih je dodal novinec Joshua Perkins.


„Kar zadeva igro, je bilo tako, kot sem pričakoval. Novi igralec Perkins je bistveno povečal kreativnost Partizana. Z naraščanjem kreativnosti so prišli do situacije, da so situacije za met veliko boljše, da so ti položaji veliko bolj odprti kot prej in mislim, da so imeli najboljše nocoj strelski večer od začetka lige ABA,“ je dodal Mijović, ki je imel v svoji sredini razigranega Nikolo Ivanovića (25 točk, 3 podaje, 2 skoka).

“Čestitke Budućnosti za zmago. Danes je bil Ivanovič razigran, zadel je res vse, prav tako Della Vale. V napadu smo imeli dober odstotek za tri, a smo pod košem veliko zgrešili,“ je dejal naš trener Sašo Filipovski, ki je razumljivo moral komentirati tudi položaj na lestvici Lige ABA: Partizan ima po 15 tekmah sedem zmag in osem porazov. Filipovski je regionalni ligi Beograjčane vodil na 10 tekmah, zbral je pet zmag.

“Matematika je matematika, življenje je življenje. Prehajamo iz tekme v tekmo. Na koncu sezone bomo potegnili črto,“ je dejal Filipovski, ki bo verjetno vse sile usmeril v EuroCup, kjer je TOP 16 začel z zmago proti Trentu.